Abdullah Avci Açiklamasi 'Kazanmayi Çok Istiyorduk Ama Ne Yazik Ki Gerçeklesmedi'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Besiktas’a 3-2 yenilerek kaybettikleri Ziraat Türkiye Kupasi Finali maçinin ardindan yaptigi açiklamada, “Çok büyük emek vardi ve kazanmayi çok istiyorduk. Üzüntülüyüz, taraftarimiz buraya geldi. Bunu kazanmayi çok istiyorduk ama ne yazik ki gerçeklesmedi” dedi.

Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan Ziraat Türkiye Kupasi Finali’nde Besiktas’a 3-2’lik skorla maglup oldu. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, mücadelenin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Kaybettikleri için üzgün oldugunu fakat Besiktas’i da kazandigi için tebrik ettigini belirten Avci, “Öncelikle Besiktas’i tebrik ederim kupayi kazandiklari için. Oyun dengede giderken geçisten buldugumuz golle öne geçtik. Sonrasinda çok net sekilde Besiktas oyunu aldi veya biz verdik. Top rakipteyken uzak kaldik, baskilarimizi çok iyi yapamadik. Besiktas o bölümde bizden daha iyi oynadi. Oyunun bize geçtigi bölümde topu çabuk kaybettik. Ikinci toplari alamadik. Özellikle devreye 1-0 girebilsek belki daha fazla müdahale edebilirdik. Psikolojik olarak oyuna daha erken girmemiz gerekiyordu. 2-1 maglup duruma düstük. Ama oyunun ondan sonraki bölümünde tamamen elimize aldik, oynadik, 2-2’yi bulduk. Sonuç alamadigimiz pozisyonlar da vardi. Çok büyük emek vardi ve kazanmayi çok istiyorduk. Üzüntülüyüz, taraftarimiz buraya geldi. Bunu kazanmayi çok istiyorduk ama ne yazik ki gerçeklesmedi. Bence güzel bir final oldu, festival havasinda geçti. Iki tarafin da birbirine saygi gösterdigi, bizim kazanani alkisladigimiz örnek bir kupa finali oldu” diye konustu.



“Anlar, futbolda çok önemlidir”

Oyunda anlari degerlendirmenin önemine vurgu yapan deneyimli çalistirici, “Bence birer devre bakmak lazim. Oyunun ilk yarisina giremedik. Finalleri oynamak hiç kolay degildir. O gün oyuncularin hem fiziksel hem zihinsel olarak adapte olmalari gerekiyor. Golü bulmamiz oyunun daha içine bizi sokmasi gerekirken aslinda daha geri gitti. Dün aksam da UEFA Avrupa Ligi finalini gördünüz. Favori kimdi ama kim kazandi? Anlar, futbolda çok önemlidir” ifadelerini kullandi.

“Sampiyonluk için yarisan bir takim haline getirmeye çalisacagiz”

Trabzonspor’un gelecek sezon hedeflerine deginen Abdullah Avci, “Trabzonspor çok büyük ve yarisan bir kulüptür. Önümüzdeki sene de sürdürülebilir, yarisabilir bir Trabzon için çalisiyoruz. Bugün Besiktas da Trabzonspor da sampiyonluk yarisinda devreden beri yoklar. Bunun içinde yarisan bir takim haline getirmeye çalisacagiz. Yarin yeni bir hayat var. Final oynarken bazen kaybedersen hayat sana birçok sey kazandiriyor. Finalleri oynamak önemlidir. Önümüzdeki sene için yeni hedeflerle devam edecegiz. Bu oyun bu yüzden güzel bir oyun” sözlerini kaydetti.

Son olarak gelecek sezonun transfer çalismalarina iliskin gelen soruyu da yanitlayan 60 yasindaki teknik adam, mesafe katettikleri çalismalar oldugunu fakat gerekli açiklamalarin daha sonra kulüp tarafindan yapilacagini belirtti.

Kaynak: İHA