Ilhan Palut Açiklamasi 'Kötü Bir Sezon Geçirmedik Ama Daha Iyisini Yapabilirdik'

Çaykur Rizespor teknik direktörü Ilhan Palut, kötü bir sezon geçirmediklerini belirterek, “Daha iyisini yapabilirdik” dedi.

Çaykur Rizespor, Teknik Direktör Ilhan Palut yönetiminde bu haftaya kadar 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 maglubiyet alarak 50 puan topladi ve 9. sirada yer aliyor. Ligin 38. ve son haftasinda deplasmanda Hatayspor ile karsilasacak Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Ilhan Palut, Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu.

“Kötü bir sezon geçirmedik ama daha iyisini yapabilirdik”

Kötü bir sezon geçirmediklerini fakat daha iyisini de yapmak istediklerini belirten Ilhan Palut, “Hatayspor maçi hazirliklarimiz devam ediyor. Haftalik rutin çalismalar yapiyoruz. Bugün de bir taktik antrenmanimiz olacak. Ligin son maçi birçok takim için çok önemli. Bütün takimlar ciddi bir sekilde yerini alacaklar. Güzel maçlar olacak. Hatayspor maçinda eksiklerimiz var. Gökhan Akkan ve Emirhan Topçu sezonu kapatti. Akintola, Gustavo ve Zeqiri cezali oyuncularimiz. Iyi mücadele etmeye çalisacagiz. Kötü bir sezon geçirmedik ama daha iyisini yapabilirdik. Ligin bitimine 6 hafta kala Avrupa’ya katilim düzeyindeydik. Bazi maçlardaki kirilma anlari bizi bu hedefimizden ayirdi. Sezona baslarken böyle bir hedefimiz yoktu. Sezon içerisinde kendimize bu hedefi koyduk fakat olmadi. Fena bir sezon degildi. Gittigimiz takimlarda belli bir oyun kültürümüz var. Bunu takimimiza oturtmaya çalisiyoruz. Oyuncularimiza bu oyunu inandirmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.



“Ben Rizespor için su anda negatif bir seyin olmadigini düsünüyorum”

Rizespor’da devam etmemesi için negatif bir düsünce içerisinde olmadigina vurgu yapan Palut, “12 bir alt lig oyuncusuyla çokça mücadele ettik. 16 tane transfer. Bunlarin birçogu hiç bilinmeyen liglerden geldi. Bir gelisim kadrosu kurduk. Oyuncularim çok iyi performans sergiledi. Daha iyisini de yapabilirdik. Bazen tecrübe de burada önemli. 25.2 yas ortalamasiyla oynadik. Sahada görev verdigimiz oyuncularin yas ortalamasi. Ligin en genç takimiydik. Sezon basi konustugumuz hedeflere ulastik. Sezon içerisinde çitayi yükselttik. Son 3-4 maçta da buradan uzaklastik. Ilk adim attigimiz günden beridir insanlarin yogun ilgisi ve sevgisiyle karsilastik. Bugüne kadar artarak devam etti. Hep iyi de gitmedik. Kötü periyotlar da yasadik. Sehrin bize olan inanci hiç sarsilmadi. Burada yönetim kurulumuzun da bize karsi pozitif bakisi var. Bu takima olumlu bakis içerisindeyiz. Her sey olumlu gidiyor. Ben Rizespor için su anda negatif bir seyin olmadigini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Gönül isterdi ilk sezonumuzda büyük hedeflere ulasalim”

Ilk sezondan büyük hedeflere ulasmak istediklerini fakat ulasamadiklarini ifade eden Ilhan Palut, “Biz bu görüsmelere baslamadan 1 ay öncede Rizespor’un yakin gelecegini ve uzun vadedeki planlarini masaya yatirdik. Biz söyle düsünmüyoruz imza atana kadar Rizespor’un gelecegini düsünmüyoruz. Zaten bu planlar yapiliyor. Son derece sicak bir sehir. Büyük bir sehir degil ama dogasiyla insanlarin samimiyetiyle bana kendimi iyi hissettirdi. Son derece yesil bir sehir. Son derece güzel mesire alanlari var. Bu kadar stresli bir is yaparken bizleri rehabilite edecek birçok alan var. Burada güzel anilar biriktiriyorum. Gerçekten ilk günden itibaren sevgi ve alakalarindan dolayi minnettarim. Gönül isterdi ilk sezonumuzda büyük hedeflere ulasalim. Biz bir basamak tirmanmadik. En üste çikamadik” dedi.

Kaynak: İHA