Iki Futbolcusu Yaralanan Kastamonuspor'a Taraftarlardan Muhtesem Karsilama

Igdir FK ile oynanan karsilasma öncesinde ve sonrasinda tasli saldiriya ugrayan Kastamonuspor kafilesi, Kastamonu’da taraftarlar tarafindan coskuyla karsilandi. GMG Kastamonuspor Kulüp Baskani Cengiz Aygün, Igdir’daki 3 günlük mücadelenin sonunda takimin Kastamonu’ya gelebildigini söyledi.

TFF 2. Lig Kirmizi Grup 3. Play-Off karsilasmasinda Igdir Futbol Kulübü ile karsilasan GMG Kastamonuspor, sahadan 2-1 yenik ayrildi. Karsilasma öncesi ve sonrasinda GMG Kastamonuspor kafilesine yönelik Igdir Futbol Kulübü taraftarlari tarafindan tasli, siseli saldirilar yapildi. Igdir Futbol Kulübü taraftarlari tarafindan Kastamonuspor oyuncularinin bulundugu otobüsün camlarini kirdi, futbolculari da yaraladi. Çikan olaylarda GMG Kastamonuspor futbolcularindan kaleciler Abdullah Yigiter ve Yasin Davus yaralandi. Ayrica olaylara biber gazi kullanarak önüne geçmeye çalisan bir polis memuru da yaralandi. Yasanan olaylarin ardindan Igdir’dan polis esliginde ayrilan Kastamonuspor kafilesi, Kastamonu’ya dönüs yapti. Kastamonuspor kafilesi, Kastamonu’da Cumhuriyet Meydani’nda taraftarlar tarafindan karsilandi. Taraftarlar, mesaleler yakarak, “Sampiyon Kastamonuspor” sloganlari atti. Taraftarlar, Kastamonuspor kafilesine yönelik saldirilara tepki gösterdi.

"3 günlük savasin sonunda geldiler"

Kendilerini büyük coskuyla karsilayan Kastamonuspor taraftarina sagduyu çagrisinda bulunan Kastamonuspor Kulüp Baskani Cengiz Aygün, “Kastamonu, bu ülkenin incilerinden bir tanesidir. Seyh Sabani Veli Hazretlerinin, Sehit Serife Bacilarin, daha birçok kahramanin var oldugu muhtesem bir sehir. Ben, Ankara’dan takimimizi alip burada taraftarimizla bulusmaya geldik. Bizim futbolcularimiz maalesef Igdir’a gitti. Takimimiz Igdir’i indikten sonra Sayin Vekilimiz Alagöz’ü aradim. Bu olaylari yapan herkesi yuhulayacagiz ama sahislar üzerinden ben, sizin bir kardesiniz, agabeyiniz olarak hiç kimseye küfür ettirmem. Bu etik degil, dogru da degil. Tepkilerinize sonuna kadar katiliyorum. Futbolcularimiz maalesef Igdir’da darp edildi. Bir takim olaylar yasandi. Bu saatte bunlari uzun uzun anlatmayacagim. Sonuç olarak bu gençlerimiz, bu aslan parçalari ile Igdir’da üç günlük savas yasadik. 3 günlük savasin sonunda geldiler, taraftarimizin bagrina teslim oldular. Bundan sonrasi sizin isiniz” dedi.



"Kastamonu her zaman kendisine yakisani yapacaktir"

Taraftarlara seslenen Kastamonu Belediye Baskani Hasan Baltaci ise, “Kastamonu’yu ne kadar anlatsak az. Öfkenizi, tepkinizi anliyoruz. Ama sunu bilin, kim ne yaparsa yapsin Kastamonu her zaman kendisine yakisani yapacaktir. Mücadele henüz bitmedi. Mücadele devam ediyor. Bu mücadeleyi Kastamonu’nun kazanacagina yürekten inaniyorum. Bizler, Kastamonu’ya yakisani yapacagiz. Igdir’da yasananlara sessiz kalani, orada yasananlari görmezden geleni biz kamuoyuna anlatacagiz. Bu isin pesini de birakmayacagiz. Onun da mücadelesini sonuna kadar verecegiz. Ama simdi kenetlenme ve takimimizin arkasinda durma zamanidir. Ben tekrar takimimiza basarilar diliyorum. Basaracaklarina da yürekten inaniyorum” diye konustu.

GMG Kastamonuspor Takim Kaptani Abdulaziz Solmaz da, “Bizler sahada gereken mücadeleyi verdik. Allah’in izniyle de pazartesi günü burada taraftarimizla birlikte turu geçerek en güzel cevabi Kastamonu halki olarak tüm Türkiye’ye gösterecegiz” seklinde konustu.

Çikan olaylarda yaralanan GMG Kastamonusyor kalecisi Yasin Davus ise, “Biz, takim olarak hocalarimizla, oyuncularimizla, idarecilerimizle sahanin disinda olsun içerisinde olsun bir hayli mücadele verdik. Hos olaylar yasanmadi. Ama sunu da unutmasinlar kimse Kastamonuspor armasindan büyük degil. Yarindan itibaren tamamen maça konsantre olup turu en iyi sekilde geçebilmenin yoluna bakip hep beraber bizler saha içerisinde taraftarimizda sahanin disinda tribünde hep beraber görevimizi yerine getirerek finale gidecegiz insallah” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan, GMG Kastamonuspor takim otobüsü konvoyla tesislere kadar ugurlandi.

Kaynak: İHA