Çaglar Söyüncü Açiklamasi 'Gerçek Fenerbahçe'yi O Gün Sahada Gösterdik'

Galatasaray derbisinde galibiyeti getiren golü kaydeden Fenerbahçeli oyuncu Çaglar Söyüncü, "Gerçek Fenerbahçe’yi o gün sahada gösterdik" dedi.

Fenerbahçe’nin tecrübeli savunma oyuncusu Çaglar Söyüncü, Fenerbahçe TV’ye açiklamalarda bulundu. Derbi maçinda kaydettigi golle gelen galibiyetten dolayi yasadigi mutlulugu dile getiren Çaglar, “Ilk öncelikle çok mutluyuz, böyle maçlar kolay kazanilmiyor. Derbiler taraftarlar için unutulmaz. Benim bile hatirlamadigim bir sürü derbi var. Fenerbahçe, Galatasaray ya da Besiktas maçlari unutulmayan maçlardir. Onun için böyle bir maçta gol attigim için çok mutluyum. Takim arkadaslarim, hocalarim ve taraftarlarimiza çok tesekkür ediyorum. Gerçekten iyi bir takim olarak oraya çiktik, Fenerbahçe’ye layik bir sekilde mücadele ettik. Tabii ki derbide böyle istatistik yakalamak gerçekten benim için onur ve gurur verici bir sey çünkü takima ne kadar katki verirsem benim için o kadar iyi. Onun için çok mutluyum. Zaten kamuoyu ve taraftarlarimiz da sag olsunlar maçtan sonra desteklerini ilettiler. Tek amacim, Fenerbahçe’ye ne kadar yardimci olursam içim o kadar rahat olur” açiklamasinda bulundu.

"Çok güzel bir gün, ekstra bir anlami vardi"

Karsilasmanin ardindan yaptigi açiklamada galibiyeti çocuklara armagan ettigini belirten Çaglar, açiklamasinin hatirlatilmasi üzerine, “Yani o günde hatirlarsiniz 19 Mayis Gençlik Bayrami’ydi. Çok güzel bir gün, ekstra bir anlami vardi. Biz hayat olarak çok genciz ama futbol olarak 29-30 yaslarimiza geliyoruz, belki de futbolun sonlarina dogru geliyoruz. Çocuklar gelecek, onlar ülkemizin gelecegi. Geçen sene Arda gibi genç bir kardesimiz dünyanin en iyi takimlarindan birine transfer oldu, su an oynuyor, mutluluk duyuyoruz. Onlar da insallah ilerleyen zamanlarda istedikleri yerde olurlar. Öyle kisa bir motive gibi içimden öyle geldi o röportajda. Onun için de çok mutluyum. Çocuklarin paylasimlarini gördüm. Paylasimlari için çok tesekkür ediyorum onlara” diye konustu.



"O coskuyu inanin otobüsten görebildim"

Galibiyetin ardindan taraftarlarin Samandira’daki coskulu karsilamasiyla ilgili duygu ve düsüncelerini paylasan Çaglar, “Çok güzel bir duyguydu, gerçekten Fenerbahçe taraftarina çok tesekkür ederim. Gece yarisina kadar bizleri burada beklediler, desteklediler. O coskuyu inanin otobüsten görebildim. Taraftarlarimiza baktigimda o saf duyguyu hissedebildim. Onun için de çok mutluyum” ifadelerini kullandi. Taraftarin destegiyle ilgiliyse basarili stoper, “Onlara çok tesekkür ederim. Onlar bizi bütün sene desteklediler. Onlara layik olmaya çalisiyoruz. Mutlaka hatalarimiz da oluyor. Onlardan ders çikartip yolumuza devam etmek istiyoruz” sözlerini sarf etti.

"Gerçek Fenerbahçe’yi o gün sahada gösterdik"

Takimdaki aile ortamina deginen ve adaptasyon sorunu yasamadigini söyleyen Çaglar, “Geldigimden beri kendimi çok iyi bir aile ortaminda buldum. Bu yüzden çok sansliyim. Hocalarima ve takim arkadaslarima çok tesekkür ederim. Hiç adaptasyon sorunu çekmedim. Türk oldugum için adaptasyon sorununu biraz daha hizli çözmem lazim ama yine de yeni bir takim, yeni oyuncular, yeni takim arkadaslari Çok tecrübeli futbolcular var. Onlar bana bunu hiç hissettirmediler, sanki sezon basindan beri berabermisiz gibi" seklinde konustu.

Geçen haftaki derbi hazirliklariyla ilgiliyse Çaglar, “Sakin bir sekilde isimizi yaparak, antrenmanlarda yüzde 100’ümüzü vererek, antrenman sonrasi normal keyifli bir sekilde yemeklerimiz yedik Gezimiz oldu, tekne turu. Sohbet, muhabbet Gerçekten iyi futbol oynadigimizi düsünüyorum. Bu puanlar kolay alinabilecek puanlar degil. Onun bilincindeydik. Orada da yenmekten baska çaremiz yoktu, onun da bilincindeydik. Gerçek Fenerbahçe’yi o gün sahada gösterdik” diye konustu.



"Gencinden en büyügüne kadar gerçekten güzel bir aile ortami vardi"

Son olarak Galatasaray derbisinde sakatliklarindan dolayi kadroda olmayan oyunculara da tesekkür eden Çaglar Söyüncü, “Antrenman saatlerimizle tedavi saatlerini bir yaptilar, sirf burada birlikte olalim diye ayni saatlerde geldiler. Onlara tesekkür ederim. Tabii onlar bu takimin çok önemli oyunculari. Onlar sezon basindan beri buraya kadar getirdiler. Onlara ayrica tesekkür ediyorum. Gencinden en büyügüne kadar gerçekten güzel bir aile ortami vardi. Geçen hafta özellikle bunu daha da hissettigimi söyleyebilirim. Antrenmana çiktigimizda hepimiz yüzde 100’ümüzü vermeye çalisiyoruz. Antrenman sonrasi hiçbir gerginlik yoktu, güzelce yemeklerimizi yedik, gezimizi yaptik. Çok güzeldi. Geçen hafta bunu fazlasiyla hissettigimi söyleyebilirim” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA