Abdullah Avci Açiklamasi 'Kupayi Trabzonspor Tarihine Tekrar Yasatmak Istiyoruz'

Ziraat Türkiye Kupasi Finali’nde oynayacaklari Besiktas maçi öncesi açiklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, “Iki takim da bunu almak istiyor. Biz de bunu Trabzonspor tarihine tekrar yasatmak istiyoruz. Besiktas 10, biz 9 kere almisiz. Bunu esitlemek istiyoruz” dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, yarin Besiktas ile oynayacaklari Ziraat Türkiye Kupasi Finali öncesinde basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Iki takimin da hak ederek finale kadar geldigini belirten Avci, “Finale kalmak güzel, finalde de dost olmak bence çok güzel. Baslarken 150 takimin yaristigi bugün itibariyle iki takimin finali oynadigi hak ettigi bir maç. Iki takim da bunu almak istiyor. Biz de bunu Trabzonspor tarihine tekrar yasatmak istiyoruz. Besiktas 10, biz 9 kere almisiz. Bunu esitlemek istiyoruz. Rakibimiz çok degerli oyuncu grubuna sahip. Bireysel performanslarin belirleyici oldugu bir maç olacak. Finalleri oynamak çok farkli duygular. Anlar, bireysel performanslar belirleyici olacak. Özellikle son 2 aydir oyun olarak çikistayiz. Yarin aksam oyunun konusuldugu, kaybedenin kazanani alkisladigi, kazananin da kaybedene saygi gösterdigi bir futbol festivali olmasi açisindan, insanlari sahanin içine çekmemiz açisindan bizim için firsat oldugunu düsünüyorum. Trabzonspor için 10. kupa. Benim için Trabzon’da tüm kupalara sahip olan Ahmet Suat Özyazici’dan sonra gelen bir teknik adam olmak istiyorum” diye konustu.



“Burada final oynayan her takim son derece basarilidir”

Finallerin kaybedeni olmadiginin ve iki takimin da basari göstermis oldugunun altini çizen 60 yasindaki teknik adam, “Finaller oynamak, oyuncu için de teknik adamlar için de buralara kadar gelmek çok degerli. Herkes kazanmistir aslinda. Final bittikten sonra madalyani alip çikiyorsun. Bugün ligi 3. bitiriyorsun, 17 takimi geride birakiyorsun, basarisiz ilan edilemezsin. Kaybeden degilsindir aslinda. Yaristigim tüm kategorilerde önce oyunu ve oyuncuyu gelistirmek için çalistim ve bunun taci olan kupalar almak istedim. Finaller de kaybettim. Bugün belki kazanirken o kaybettigim finallerin bana katkisi oldu. Burada final oynayan her takim son derece basarilidir” ifadelerini kullandi.

“Transferlerin yüzde 50’si bitti”

Kupa kazanmanin ilerleyen sezonlar için pozitif bir yönü oldugunun altini çizen Avci, “Kupa kazanmak bizim için ulasilabilir 2 hedeften biriydi. Kupa kazanmak büyük camialarda, ileriye yönelik daha pozitif bakmani, hizlandirmani gerektiriyor. Önümüzdeki sezonun planlamasiyla ilgili zaten çalisiyoruz. Bu kupayi almak bizim daha ivmeli çalismamizi saglayacak. Bütün sezon basi planlamasi da yapildi. Transferlerin de yüzde 50’si bitti. Bu kupayi kazanip kalktigin zaman ertesi sabah kendini daha cüretkar, daha pozitif hissediyorsun” seklinde konustu.



“Necip Uysal harika bir kaptan”

Son olarak eski ögrencisi olan Besiktas kaptani Necip Uysal’a dair de açiklamalarda bulunan deneyimli çalistirici, “Necip Uysal harika bir oyuncu, harika bir kaptan. Böyle oyuncular kolay kolay yetismiyor. Böyle oyunculara sahip çikmamiz gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA