Uludag'da Buz Tutan Gölde Yüzdüler

Bursali dagcilar, Mayis ayinda Uludag’in buz tutan gölünde yüzdü. Yaklasik 2200 metre yükseklikte bulunan, essiz manzarasiyla doga yürüyüsü yapan gruplari kendisine hayran birakan Sakligöl’e girenler keyif yaparken; görüntüler izleyenleri üsüttü.

Resmi tatili muhtesem doga ve temiz hava esliginde geçirmek isteyen Alpin Dagcilik ve Timsahlar Trekking Grubu üyeleri, Uludag’in gizli kalmis güzelliklerinden olan Sakligöl’e doga yürüyüsü düzenledi.

Oteller bölgesinden yaklasik 7 kilometre uzaklikta bulunan Sakligöl’e geldiklerinde gölün bir kisminin hala buzlarla kapli oldugunu ekip, gerekli önlemler aldiktan sonra buz kapli göle girdi üzerinde yürüyüs yapti.

Alpin Dagcilik ve Timsahlar Trekking Grubu adina açiklama yapan Hasan Salihoglu, “Daha önce de Sakligöl’e yürüyüsler düzenledik. Fakat tamamen buz kapli oldugunu, bu sefer gölün yarisinin erimis yarisinin da buz kapli oldugunu görmek bizi hayrete düsürdü. Biz de bu firsati degerlendirerek hem yüzdük hem de yürüdük, keyfini çikardik. Sorunsuz olarak geri döndük” diye konustu.

Kaynak: İHA