Galatasaray Kadin Futbol Takimi'nda Tek Hedef Sampiyonluk

Galatasaray Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Metin Ülgen, Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi’nin son haftasinda oynayacaklari ve kazanmalari durumunda sampiyon olacaklari ALG Spor maçiyla ilgili, “Çok yogun bir sekilde çalisiyoruz. Çünkü Galatasaray Kulübü’nün ikincilik sansi yok. Sampiyon olmak zorundayiz, ikinci oldugumuzda kimse mutlu olmayacak” dedi.

Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi’nde 68 puanla liderlik koltugunda oturan Galatasaray Kadin Futbol Takimi, ligin son haftasinda 5 Mayis Pazar günü ALG Spor ile karsi karsiya gelecek. En yakin rakibi ABB Fomget’in 2 puan önünde bulunan sari-kirmizililar, bu müsabakayi kazanmasi durumunda ilk sampiyonlugunu ilan edecek. Zorlu ALG Spor maçi öncesi Galatasaray Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Metin Ülgen, Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu.

“Galatasaray Kulübü’nün ikincilik sansi yok”

Kadin futbolunda sampiyonluk kazanmanin Galatasaray camiasi için çok önemli oldugunu vurgulayan Metin Ülgen, ALG Spor karsisinda galibiyet alarak mutlu sona ulasacaklarina inandiklarini söyledi.

Bu sezon iyi bir futbol oynadiklarini belirten Ülgen, “Biz görevi aldigimizdan beri uykularimiz kaçiyor. Çok yogun bir sekilde çalisiyoruz. Çünkü Galatasaray Kulübü’nün ikincilik sansi yok. Sampiyon olmak zorundayiz, ikinci oldugumuzda kimse mutlu olmayacak. Biz bu bilinç içerisinde hareket ettik. Sezon basindan beri hedeflerimizi koyduk ve o hedefler üzerinde yürüdük. Simdi son maça kadar getirdik. Iki puan öndeyiz, almamiz gereken bir maç. Oyuncularim da olayin bilincinde. Çok iyi oynayip, kadin futboluna da katkida bulunmus olacagiz. Biz basindan beri mutlaka iyi futbol oynamamiz gerektigini hep söylüyoruz. Hem iyi futbol oynayacagiz hem iyi skor alacagiz ve camiamiza sampiyonluk hediye etmis olacagiz. Temennimiz tabii ki A takimla birlikte sampiyon olup RAMS Park’a çikmak” ifadelerini kullandi.

“Kadin futbolunun gelisimi için bizim de bir seyler sunmamiz gerekiyor”

Türkiye’de kadin futbolunun son dönemde çok gelistigini aktaran Ülgen, “Eger kadin futbolu gelisecekse taraftari çok olan kulüplerle olacaktir. Kadin futbolunun gelisimi için bizim de bir seyler sunmamiz gerekiyor. Insanlar eger iyi futbol görüyorsa size gelecektir, devam edecektir, sayiyi artiracaklardir, ilgileri artacaktir. Bizim bir seyler yapmamiz lazim, ‘Bizim ürünümüz su’ diyebilmeliyiz. Su anda kadin futboluna ilgi de çok artiyor. Bizim mutlaka sahada iyi seyler yapmamiz lazim ki kadin futbolunu gelistirebilelim” diye konustu.



“Önümüzdeki yillarda altyapimiz daha uygun hale gelecektir”

64 yasindaki teknik adam, altyapi ile ilgili de çalismalar yürüttüklerinin de altini çizerek, “Her gittigimiz yerde deplasmanlar olsun, antrenmanlar olsun altyapi hocamiz bizimle birlikte. Altyapi gruplarini açiyoruz ve büyük kitlelere ulastik, seçmeler yaptik. Zannediyorum önümüzdeki yillarda fiziki sartlari da uygun hale getirdigimizde altyapimiz daha uygun hale gelecektir ve oradan Türk futboluna oyuncular yetistirecegiz” dedi.



“Galatasaray tarihinde ilk olacak”

Metin Ülgen, Galatasaray tarihinde hem kadin hem erkek futbol takiminin daha önce hiç ayni sezonda sampiyon olmadigini hatirlatarak, “Bunu tarif etmek mümkün degil. Tabii ki iki önemli erkek ve kadin takimi sampiyon oldugunda kulübümüz çok güzel seyler yapacagini bize söylediler. Ben de inaniyorum müthis seyler olacak. Galatasaray tarihinde de ilk olacak. Zannediyorum çok güzel seylerle süsleyecekler. Ama tabii ki biz son maça odaklandik. O maçi kesinlikle almamiz lazim ve sampiyon olmamiz lazim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA