Emine Ecem Esen Açiklamasi 'Son Gücümüze Kadar Mücadele Edip, Kupayi Kaldiracagiz'

Galatasaray Kadin Futbol Takimi Kaptani Emine Ecem Esen, Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi’nin son haftasinda oynayacaklari ALG Spor maçini kazanarak sampiyon olmak istediklerini söyledi.

Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi’nde 68 puanla zirvede bulunan Galatasaray Petrol Ofisi, ligin son haftasinda 5 Mayis Pazar günü evinde ALG Spor ile karsi karsiya gelecek. En yakin rakibi ABB Fomget ile arasinda 2 puan fark olan sari-kirmizililar, bu müsabakayi kazanmasi durumunda ilk sampiyonlugunu ilan edecek. Zorlu ALG Spor maçi öncesi Galatasaray Kadin Futbol Takimi Kaptani Emine Ecem Esen, Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu.

"Son gücümüze kadar mücadele edip kupayi kaldiracagiz"

Sezon basinda hedefledikleri noktaya ulastiklarinin altini çizen Esen, "Yaklasik 10 ay önce Galatasaray Kadin Futbol Takimi olarak bir mesale yaktik. Bunun da adini sampiyonluk olarak koyduk. Çok sükür ligin bitimine son bir hafta kala hedefledigimiz yerdeyiz. Artik bu saatten sonra söylenecek pek de bir sey yok. Pazar günkü sürece kadar çikacagiz, antrenmanlarimizi yapacagiz. O gün sahada oldugumuzda son gücümüze kadar her seyimizi sahada birakip, sonradan ’Acaba, keske’ demeden, Allah’in izniyle üç puanla ayrilip, kupayi kaldiracagiz. Bütün ekip, bütün takimi arkadaslarim hepimiz tek bir yumruk halindeyiz, ne istedigimizi çok iyi biliyoruz, bunun dogrultusunda çok çok iyi çalisiyoruz. Artik biz de pazar günü için zamani geriye dogru sayiyoruz, o gün o sahaya çikmak için sabirsizlaniyoruz" diye konustu.



"Hiçbir zaman vazgeçmedik"

Geçen sezon da ligin güçlü takimlarindan olduklarini hatirlatan 30 yasindaki futbolcu, "Geçen sene de biz ligin en iyi ekiplerinden biriydik. Geçen sene olmadi, biliyorsunuz ki play-offlarda yari finalde takildik. Bu sene normal lig usulüydü, yeri geldi puan farkini açtik, yeri geldi geriye düstük ama hiçbir zaman vazgeçmedik. Çünkü her zaman ne istedigini bilen bir ekip vardi ve çok sükür ligin son haftasina girerken de bunun meyvelerini aliyoruz. Allah’in izniyle hedef üç puani alip sampiyon olmak, kupayi kaldirmak" diye konustu.

Erkek futbol takimi ile birlikte sampiyon olarak bunu doyasiya kutlamak istediklerini de söyleyen Emine Ecem Esen, "Kalbimizden geçen zaten o yönde. Kizli, erkekli sampiyon olup, Florya‘yi yakmak. Biz de bunu istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA