Abdullah Avci Açiklamasi 'Avrupa'nin En Güzel Tesislerine Sahibiz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Avrupa’nin en güzel tesislerine sahip olduklarini belirterek, kendisini burada çok iyi hisettigini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tip Fakültesi Bilimsel Arastirma Toplulugu tarafindan düzenlenen, ’Spor Hayatina Bakis’ sempozyumuna katildi.

Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Saglik Kurulu Baskani Doç. Dr. Ahmet Besir’in de katildigi sempozyum öncesi ögrenciler tarafindan çiçeklerle karsilanan Avci, elinden geldigince bu tarz organizasyonlara katilmaya çalistigini dile getirerek, "70’e yakin üniversiteye konusmaci olarak katildim. Trabzon sehrinin en büyük iki markasi Trabzonspor ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’dir. Ikisiyle beraber olmak benim için çok güzel bir duygu”

Avci, günümüz futbolunun saglikla dogrudan örtüstügünün altini çizerek, “Futbol kulüplerinde saglik departmani çok önemli ve degerlidir. Eski dönemlerde yani benim futbolcu oldugum zamanlarda kulüplerde sadece bir masör bulunuyordu ve bu masörler sadece oynayan oyuncularla ilgileniyordu. Futbolculuk kariyerimin baslangicinda dizimden yasadigim sakatlik sonrasi menüsküs teshisi kondu ve o zamanlarda bunun karsiligi ‘futbol yasantisi’ bitiyor seklindeydi. Ameliyat oldum. Simdilerde bile yasam kalitemi bir seviyede tutmak için ayagimi hala çalistiriyorum. Istanbul Büyüksehir Belediye Spor Kulübü’nde çalistigim ilk dönemde önceligim transfer yerine saglik ekibi kurmak oldu. 2006 senesinde saglik ekibi kurduk. Saglik organizasyonunun ne kadar önemli oldugunu hem yasadigim sakatliklar hem de diger etkenlerden ötürü çok iyi biliyorum. Bilimin, teknolojinin ve AR-GE’nin olmadigi yerde gelisim de olmaz. Bu sebeplerden dolayi gittigim her yerde saglikla ilgili organizasyonlara çok önem verdik” dedi.

Avrupa’nin en güzel tesislerine sahip olduklarini birçok kisinin de söyledigini vurgulayan Teknik Direktör Abdullah Avci, “Burada Istanbul trafigi yok. Sabah uyandigimda 10 dakikada tesislere gidiyorum. Tesisimiz bence Avrupa’nin en güzel tesisi. Dogasiyla ve deniziyle ön plana çikiyor. Kendimi burada çok iyi hissediyorum” dedi.

Tecrübeli teknik adam, sözlerini söyle tamamladi:

"Her sey çok hizli degisiyor. Kendinize yatirim yapmaktan geri kalmayin. Kendinize yatirim yapiyorsaniz hayat size her zaman firsatlar verecektir. Egitiminizi ve hayatinizi her zaman planlamalisiniz. Plansiz hareket ederseniz her seyinizi kaybedebilirsiniz. O yüzden gününü, haftani, ayini ve senelerinizi planlamalisiniz.”

Sempozyum sonunda KTÜ BAT Yönetimi tarafindan Teknik Direktör Abdullah Avci ve Saglik Kurulu Baskan Doç. Dr. Ahmet Besir’e plaket takdim edilirken, Avci da Edin Visca’nin formasini kendilerine hediye etti.

Kaynak: İHA