Giresunspor Baskani Nahid Yamak, Camiadan Özür Dileyip Helallik Istedi

Trendyol 1.Lig’de küme düsen Giresunspor’da 18 Mayis Cumartesi günü gerçeklestirilecek Olaganüstü Genel Kurul öncesinde açiklamalarda bulunan Kulüp Baskani Nahid Yamak, yasanan basarisizlik nedeniyle camiaya özür borçlari oldugunu söyleyip helallik istedi.

Son iki sezonda önce Süper Lig’den, ardindan da bu sezon TFF 1.Lig’de tutunamayarak küme düsen Giresunspor’da, Olaganüstü Genel Kurul karari alan Baskan Nahid Yamak, görevini devretmeye hazirlanirken 15 aylik baskanlik sürecine dair önemli açiklamalar yapti.

25 Subat 2023 tarihinde göreve geldiklerinde karsilasacaklari zorluklara en basindan hazir olduklarini fakat kulübün borç rakaminin kendilerine söyleneninin 2 katidan fazla çiktigini belirten Yamak, “Kulübü devraldiktan yaklasik 1 ay sonra daha önce 190 milyon lira olarak açiklanan borcun 360 milyon liranin üzerinde oldugunu gördük. Fakat yilmadik, sonuna kadar mücadele ettik. Takimin dagilmamasi için eldeki yabanci futbolcularin fesihlerini ödemek için ugrastik. Ne yazik ki, 2022-2023 sezonunda elimizden gelen her seyi yapmamiza ragmen sadece 1 puan farkla Süper Lig’de küme düstük. Bu sezon ise sahipsizlikten dolayi bir kez daha küme düstük” dedi.

Görevde olduklari 15 aylik dönemde kulübün ayakta kalmasi için 180 milyon liralik bir kaynak sagladiklarini belirten Yamak, kapali olan transfer tahtasini açabilmek için alacakli olan yabanci futbolcularla gerekli anlasmalari yaptiklarini fakat ihtiyaç olan 1,5 milyon Euro’yu bulamadiklarini, bekledikleri destegi göremediklerini ve yalniz birakildiklarini söyledi.

Yamak ayrica, Giresunspor’un halen FIFA’da 26 ayri dosyasi bulundugunu, bu dosyalarin 22’sinin futbolculara, 3’ünün yabanci kulüplere birinin ise FIFA’ya olan borçlarini içerdigini belirtti.



"Giresunspor’un güncel borcu 400 milyon lira seviyesinde”

Kulübün mevcut borcuna iliskin detaylari da paylasan Yamak, “Su an kulübümüzün yaklasik 400 milyon lira seviyesinde borcu bulunmakta. Bu borcun 100 milyon lirasi vergi ve SGK borcu, 255 milyon lirasi yabanci futbolculara olan borçlar, 28,5 milyon liralik kismi cari borçlar ve stadyum kirasi, kalan kismi ise yönetici alacaklari, verilen çekler ve personel maas ödemelerinden olusmaktadir. Vergi ve SGK borcumuza iliskin incelemeler devam sürmekte, buradaki rakamda degisiklik olabilir” ifadelerini kullandi.

Mahkeme süreci eylül ayinda baslayacak

Yamak, kulübün kendilerinden önceki dönemine iliskin süren yolsuzluk ve usulsüzlük iddialariyla ilgili hukuki sürecin sürdügünü hatirlatirken, “Tespit edilen usulsüzlük ve yolsuzluklarla ilgili ilk 3 dosya mahkemeye tasindi, ayrica yapilan incelemeler neticesinde 4. ve 5. dosyalar da hazirlanip savciliga gönderildi. Davaya iliskin yargilamalar Eylül ayinda baslayacak. Bundan sonrasi yarginin ve mahkemelerin isi. Bu kulüpte Giresunlularin hakki var. Biz Türk adaletine güveniyoruz” seklinde konustu.

Söz konusu dava süreci nedeniyle bazi kesimler tarafindan sahsina yönelik karalama kampanyasi yürütüldügünü kaydeden Yamak, “Eger bu usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarini görmezden gelip, örtbas etseydik, üzerine gitmeseydik, bize karsi cephe alanlar bizim yanimizda görüneceklerdi. Ben hiçbir zaman kolay olani seçmedim. Giresunspor için kendi ailemden bile olsa zarar verdigini gördügüm kimseye izin vermem” ifadelerini kullandi.

Cumartesi günü gerçeklesecek kongrenin ardindan görevi birakacak olan Yamak, camiaya su sözlerle veda etti:

“Kimseye bir kirginligim yok ama çok yalniz birakildim. Keske yalniz birakilmasaydik ve istediklerimizi yapabilseydik, keske geçen sene kulübü Süper Lig’de tutmayi basarabilseydik, ama olmadi. Giresunspor nerede olursa olsun ben orada olmaya devam edecegim. Bundan sonra takim elbisemi çikarip, formami giyerek tribünde taraftarlarimizla beraber Giresunspor’un yaninda olmaya devam edecegim. Basarisizlik sebebiyle camiadan özür diliyor, tüm taraftarlarimizdan helallik istiyorum.”

TFF 1.Lig’de sezonu 7 puanla son sirada tamamlayarak TFF 2. Lig’e düsen Giresunspor’da, 18 Mayis Cumartesi günü gerçeklestirilecek Olaganüstü Genel Kurul öncesinde, mevcut yönetimde baskanvekilligi görevinde bulunan Emin Ertugral, is insani Ismail Demir ve sehrin taninmis esnaflarindan Hüseyin Bayraktar kulüp baskanligi için adayliklarini açikladilar.

Kaynak: İHA