Voleybol Milletler Ligi, Vodafone Ile Is Birligi Yapti

Voleybol Milletler Ligi, Antalya’da düzenlenecek olan kadinlar karsilasmalari kapsaminda Vodafone ile is birligi yapti. Is birligi çerçevesinde, gerçeklestirilecek her karsilasmanin, skorlarin ve performanslarin istatistigini takip etmek için en yeni teknolojiler kullanilacak.



Dünyada kadin voleyboluna, Türkiye’de ise kadin sporuna yönelik en kapsamli sponsorluk anlasmasina imza atan Vodafone, Antalya’da oynanacak karsilasmalarin gelismis maç teknolojileriyle entegrasyonunu saglamaya öncülük edecek. Bu kapsamda servis ve smaç hizi takibi yapilirken hakemlerin maç yönetimine katki saglayan animasyonlar ve video destekleri sunulacak.

Volleyball World CEO’su Finn Taylor is birligiyle ilgili sunlari söyledi: “Voleybol Milletler Ligi her yil taraftar deneyimini daha üst seviyelere tasimak için çalismalar yürütüyor. Vodafone’un bu sezon Antalya’daki karsilasmalara 5G teknolojisini entegre etmesi, teknolojik yeteneklerimizde önemli bir siçramaya isaret ediyor. Gerçek zamanli istatistikler ve verilerle yalnizca yayin deneyimini gelistirmekle kalmiyoruz, ayni zamanda sporun en iyi anlarini dogrudan sunarak taraftarlarin maçlara bagliligini ve ilgisini de artiriyoruz.”

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy ise söyle konustu: “Sirket olarak, Voleybol Milletler Ligi döneminde de teknolojideki gücümüzle voleybola katkida bulunmaya devam ediyoruz. Antalya’daki maçlarda kullanilan ileri maç teknolojilerini sirket olarak sahiplendik. Antalya Spor Salonu’nda BTK izinlerimizi tamamladik ve 5G’yi Antalya Spor Salonu’na kurduk. Sistemin internet ihtiyacini 5G üzerinden sagladik. Maçta bu teknolojiyle olusturulan istatistiklerin ve ölçümlerin anlik olarak 5G ile dünyadaki diger yayincilara iletilmesini mümkün kiliyoruz. Böylece, Türkiye’de gerçeklesen uluslararasi bir spor müsabakasinin global çaptaki yayincilara neredeyse sifir gecikmeyle ulasmasinin yolunu 5G teknolojimizi kullanarak açtik. Bu çalismalarimizin gelecek yillar için bir örnek olusturacagina inaniyoruz.”

Kaynak: İHA