Türkiye Masters Takimlar Sampiyonasi'nin Basin Toplantisi Gerçeklesti

336 takimdan bin 739 sporcunun mücadelesine sahne olan Türkiye’nin en genis katilimli tenis organizasyonu Brooks Brothers Türkiye Masters Takimlar Sampiyonasi’nin basin toplantisi yapildi.

Alibey Club Manavgat’ta 13-18 Mayis tarihleri arasinda düzenlenecek organizasyonun basin toplantisina Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus, Brooks Brothers Ticari Direktörü Mahir Can Isik, Club Alibey Manavgat Genel Müdürü Kerem Kutbay ve master milli tenisçi Behzat Gerçeker katildi.



"Hedefimiz dünyanin en iyi sporcularini yetistirmek"

Türkiye Tenis Federasyonu’nun ülkesine hizmet etmeyi, uluslararasi alanda dünyanin en iyi sporcusunu yetistirmeyi hedefleyen bir federasyon olduguna dikkat çeken Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus, "Her etkinligimizin sporcumuza, ailesine, kulübüne, antrenörüne faydali olabilmesi için paydaslarimizla ortak çalisiyoruz. Hedefimiz dünyanin en iyi sporcularini yetistirmek ve dünyanin en iyi etkinliklerini gerçeklestirmek. Bu yolda çok önemli asamalara geldik. Brooks Brothers 200 yili askin köklü mirasini modern tasarimlariyla bulustururken ayni zamanda tenis sporuyla bütünlesen bir çalismaya imza atti. Ayni anda 85 kortla bin 736 sporcumuza hizmet sunabilen bir tesisin dünyada örnegi yoktur. Yurt disinda bizi gururla temsil ettikleri için kendilerine tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.



"Sporcularimiz ülkelerini gururla temsil etmeye devam ediyor"

Stratejik hedeflerin sportif basarilarla gerçeklestigini görmekten dolayi son derece mutlu oldugunu dile getiren Durmus, "Türkiye’de tenis çig gibi büyüyor söylemimiz sonuçlarini sporcularimizin basarisiyla veriyor. Zeynep iki gün önce dünya ilk 50 numaradan ilk galibiyetini aldi. Ipek Öz yine basariyla devam ediyor. Berfu Cengiz üç gün önce Isveç’te sampiyon oldu. Sporcularimiz dünyanin her yerinde ülkelerini gururla temsil etmeye devam ediyor" diye konustu.



Mahir Can Isik: "Bu prestijli bir turnuvaya isim sponsoru olmak bizim için büyük bir gurur"

Tenis Federasyonu ile yaptiklari is birliginden duyduklari memnuniyeti aktaran Brooks Brothers Ticari Direktörü Mahir Can Isik, "Tenis sporu bizim için çok önemli bir spor. Bu kadar prestijli bir turnuvaya isim sponsoru olmak bizim için de büyük bir zevk ve gurur verici bir is. Bu tip organizasyonlarda hem genç sporcularini hem veteranlarini hem de tenis, spor kültürünü yasatmak için de elimizden gelen her seyi yapmaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

Kerem Kutbay: "Masters Türkiye Takimlar Sampiyonasi’na 85 kort ile ev sahipligi yapmaktayiz"

Club Alibey’in 19 yildir bu köklü organizasyona ev sahipligi yaptigini belirten Club Alibey Manavgat Genel Müdürü Kerem Kutbay da, "100’den fazla kortumuz ile dünyanin sayili tesislerinden birine sahibiz. Bu gücümüz ile Brooks Brothers Masters Türkiye Takimlar Sampiyonasi’na 85 kort ile ev sahipligi yapmaktayiz. Bu organizasyon sadece bir spor etkinligi degil ayni zamanda bir topluluk gelenegi ve tutkusu haline gelmistir" seklinde konustu.



Behzat Gerçeker: "Tenis insanlari birlestiriyor"

Master milli tenisçi Behzat Gerçeker ise, "Dünyanin en güzel yerinde oldugumuzu düsünüyorum. Müthis bir atmosfer var. 2 bin kisinin bir arada olmasi çok güzel. Insanlar birbirleriyle hislerini ve duygularini paylasiyorlar" cümlelerini kullandi.

Kaynak: İHA