Trabzonspor'da Ilk Hedef Basaksehir

Trabzonspor, Trendyol Süper Ligi üçüncü sirada tamamlamak için Basaksehir maçina kilitlendi. Abdullah Avci, ögrencilerine Besiktas ile oynanacak Türkiye Kupasi müsabakasi öncesi ilk hedeflerinin Basaksehir karsilasmasi oldugunu vurguladi.

Ziraat Türkiye Kupasi’nda Besiktas ile 23 Mayis Persembe günü oynayacagi final müsabakasi Trabzonspor’un gündemini mesgul etse de Trendyol Süper Lig’de üçüncü sirada tamamlamayi hedefleyen bordo-mavililerin tecrübeli çalistiricisi Abdullah Avci, ögrencilerine ilk hedeflerinin ligin 37. haftasinda deplasmanda oynayacaklari Basaksehir mücadelesi oldugunu vurguladi. Lig üçüncülügüne ulasmalari için önlerinde zorlu mücadelelerin bulundugunu aktaran Avci, maç maç gideceklerini ve hedeflere adim adim ulasacaklarini belirtti.



Arada 3 puan var

Trendyol Süper Lig’de en yakin rakibi Basaksehir ile arasinda 3 puanlik fark bulunan bordo-mavililerin, Istanbul’da oynayacagi zorlu karsilasmadan 3 puanla ayrilarak üçüncülügü garantilemis olacak. Maçin beraberlikle sona ermesi halinde büyük avantaj elde edecek Karadeniz ekibi, maglup olursa dördüncü sirada son haftaya girecek. Basaksehir ise ilk kez bu sezon üçüncü siraya yükselecek. Iki takim arasinda ligin ilk yarisinda Trabzon’da oynanan karsilasma 1-1’lik esitlikle tamamlanmisti.

Trabzonspor’un 61 puani bulunurken, Basaksehir ise 58 puana sahip. Trabzonspor, alacagi galibiyetle moralli bir sekilde kupa maçina Besiktas karsisina çikmak istiyor.

Avrupa kupalarini garantiledi

Trabzonspor, geçen sezon 36 hafta üzerinden oynanan ligi 57 puanla 6. sirada tamamlayarak, Avrupa kupalarina katilma hakki elde edememisti. Ligin bitimine iki hafta kala 61 puanla 3. sirada yer alan bordo-mavililer, bu sezon ise Avrupa’ya gidebilecek. Karadeniz ekibinin, ligdeki konumu ve kupada alacagi sonuç Avrupa’da hangi organizasyona katilacagini belirleyecek.

Kaynak: İHA