Sevgi Uzun WNBA'de

ING Kadinlar Basketbol Süper Ligi takimlarindan Fenerbahçe Alagöz Holding formasi giyen milli basketbolcu Sevgi Uzun, bu yaz Amerikan Kadinlar Basketbol Ligi (WNBA) ekiplerinden Dallas Wings’te oynayacak.

Amerikan Kadinlar Basketbol Ligi’nde (WNBA) Dallas Wings ile sezon öncesi kampina katilan Fenerbahçe Alagöz Holding’in 26 yasindaki milli basketbolcusu Sevgi Uzun, 2024 yazinda Dallas Wings formasi giymeye devam edecek. Konuyla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu da resmi internet sitesinden bir mesaj paylasti. Açiklamada Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Baskani Hidayet Türkoglu, "2003’ten sonra ilk kez bir milli oyuncumuzun WNBA’de yer almasi bizi çok gururlandiriyor. Sezonu Kadinlar EuroLeague de dahil olmak üzere dört kupayla tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding ve A Milli Takim oyuncumuz Sevgi’nin basarili performansi WNBA radarina girmesine vesile oldu. Bu durum bizleri de çok mutlu etti. Türk kadini ve Türk sporcularini Amerika’da temsil edecegi için milli oyuncumuzla gurur duyuyoruz. Sevgi ile devam eden WNBA’de yer alma süreci umarim tüm kadin basketbolcularimiza ilham olur" dedi.

Milli basketbolcu Sevgi Uzun ise, "Öncelikle basindan beri olan sonsuz desteginiz, inanciniz ve sevginiz için çok tesekkür ediyorum. Bu beni gerçekten çok mutlu ediyor. Burada olup Türkiye’yi ve Türk basketbolunu temsil etmekten dolayi çok gururluyum. Umarim çok güzel bir sezon geçirip sizleri gururlandirmaya devam ederim" ifadelerini kullandi.

Sevgi Uzun, Nevriye Yilmaz’in ardindan WNBA’de boy gösteren ikinci Türk oyuncu olacak.

Kaynak: İHA