Nazillili Özel Sporcular Madalyalari Topladi

Aydin’in Nazilli ilçesindeki Güzelköy Özel Egitim Okulu ögrencileri Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun Aydin’da düzenledigi il sampiyonasinda 20 altin, 3 gümüs madalya alarak büyük bir basariya imza atti.



Türkiye Özel Sporcular Federasyonunun (TOSSFED) faaliyet programinda yer alan Özel Sporcular Atletizm Aydin Il Sampiyonasi’na Doganaz Spor Kulübü bünyesinde katilan Nazilli Güzelköy Özel Egitim Okulu ögrencileri, elde ettikleri büyük basari ile ilçenin gururu oldu. Aydin Efeler Kardesköy atletizm pisti ve Efeler Atatürk Kapali Spor Salonunda gerçeklestirilen Özel Sporcular Masa Tenisi Aydin Il Sampiyonasi ve Özel Sporcular Atletizm Aydin Il Sampiyonasi’na katilan özel ögrencilerden 6’si Türkiye sampiyonasina katilma hakki elde etti. Doganaz Spor Kulübü adina yarisan sporcular Murat Gök, Mustafa Özyigit, Murat Fikret Karadeniz, Haci Saadetin Gülsever, Serif Ahmet Türkmen, Yasemin Özkaya, Melih Olgun, Yusuf Yavas, Kivanç Narman, Aliye Miray Aytan ve Efekan Gürkan, kazandiklari 22 altin, 3 gümüs madalya ile hem spor kulüplerine hem okullarina hem de ailelerine büyük sevinç yasatti.

“Spor önemli bir adim”

Doganaz Spor Kulübü Baskani Mehmet Yasar Akgün, Nazilli Güzelköy Özel Egitim Okulu Müdürü Ali Ihsan sahin basta olmak üzere kulüp ögretmenlerine ve basarili sporcularin ailelerine tesekkür ederek, “2009 yilindan beri faaliyet gösteren Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED), Türkiye’de özel sporcularin spor yapma imkanlarini saglayarak, ulusal ve uluslararasi arenalarda basari elde etmelerini destekler. Bu federasyon, engelli sporcularin farkli branslarda yarismalarina ve gelisimlerine katkida bulunur. Basarilari arasinda ulusal ve uluslararasi düzeyde elde edilen madalyalar, dünya sampiyonluklari ve paralimpik oyunlardaki basarilar yer alir. Güzelköy Özel Egitim Okulu ögrencileri, Doganaz Spor Kulübü adina TOSSFED faaliyet programinda yer alan Özel Sporcular Masa Tenisi Aydin Il Sampiyonasi ve Özel Sporcular Atletizm Aydin Il Sampiyonasi’na Doganaz Spor Kulübü bünyesinde katildi.

Nazilli Güzelköy Özel Egitim Okulu ögrencileri, elde ettikleri büyük basari ile gururumuz oldu. Bu özel çocuklarimiza uygun imkanlar saglanirsa, özel çocuklarin potansiyelini gerçeklestirebileceklerini ve bu basarilari genis kitlelere ulastirarak toplumda olumlu bir etki olusturabileceklerini hep beraber görmekteyiz. Bu çocuklarin gelisimine katki saglamak ve yeteneklerini tam olarak ortaya çikarmak için spor önemli bir adimdir” dedi.

Kaynak: İHA