Dursun Özbek Açiklamasi 'Oy Birligi Ile Yetkiyi Bize Genel Kurul Verdi'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, “Oy birligi ile yetkiyi bize genel kurul verdi. Oy birligi ile yetki almak, yetkiyi alanin sirtina öyle bir yük yüklüyor ki tarifi mümkün degil” dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Baskan Adayi Dursun Aydin Özbek, Ankara Galatasarayli Yönetici ve Is Adamlari Dernegi (1905 AGS) üyeleri ile bir araya geldi. Burada basin mensuplarina açiklamada bulunan Özbek, “Oy birligi ile yetkiyi bize genel kurul verdi. Oy birligi ile yetki almak, yetkiyi alanin sirtina öyle bir yük yüklüyor ki tarifi mümkün degil. Eger Galatasaray sevdalisiysaniz bu yükü tasimak kolay degil. O gün bu yetkiyi siz bize verirken, biz size bunu nasil kullanacagimizi bu yetkiyi Galatasaray’in faydasina bir seyler üretmek için kullanacagimizi anlattiysak noktasina kadar aynisini yapiyoruz. Istanbul’a geldiginiz zaman bulundugum yer Galatasaray Spor Kulübü’nün baskanlik makami. Kapim açik. Hangi konuda bilmek istediginiz bir sey varsa gelin sorun. Bilmeden, sormadan, genel kurulun en yüksek istisare organi olan divana gelmeden kimse fikir yürütmesin. Galatasaray’in ihtiyaci olan birlik ve beraberlik” diye konustu.



"6 milyar TL’yi hedefliyoruz"

Galatasaray’in Sportif AS’den 2022 yilinda yaklasik 1 milyar TL elde ettigi geliri, yönetime geldikten sonra ilk 9 aylik dönemde 4,5 milyar TL hasilata ve 608 milyon TL kâra ulastirdiklarini aktaran Özbek, 2024 yili sonunda da hasilatin 6 milyar TL’ye gelmesini hedeflediklerini söyledi.



Galatasaray’in 2022 yili içinde 3 milyon adet üründen 200 milyon TL ciroya ulastigini ve bugün gelinen noktada 11 milyon parça ürün ve yaklasik 2 milyar TL ciroyu yakaladiklarini kaydetti.



“Kulübe geldigimizde kulübümüzün amatör branslarin maçlarini farkli salonlarda oynamasi büyük bir sorundu”

Kulüp basarisi için hem futbolda hem de amatör branslarda tesislesmenin önemli oldugunu dile getiren Özbek, “Kulübe geldigimiz günlerde kulübümüzün amatör branslarin maçlarini farkli salonlarda oynamalari ve tüm branslara ait tesisin bulunmamasi büyük bir sorundu. Amatör subelerin büyük bir kismini tek bir yerde toplayabilmek ve çok amaçli bir spor salonuna sahip olmak amaci ile stadimiza komsu 62 dönümlük bir araziyi Gençlik ve Spor Genel Müdürlügü’nden 49 yilligina kiraladik. Buranin ismi de degisiyor, yeni adi Galatasaray Vadisi olacak. Önümüzdeki dönemde göreve gelirsek bu projeyi kulübümüze maddi bir yük olusturmadan gerçeklestirmeyi planliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA