Denizlili Esma, Türkiye Sampiyonu Olarak Milli Takima Dahil Oldu

DENIZLI – Denizli Yataganli sporcular, okul sporlari dart müsabakalarina damga vurdu. Avrupa sampiyonu milli yildiz Esma Dogan, Türkiye sampiyonu olarak Milli Takima katilma hakki elde etti.



Denizli’nin Serinhisar ilçesine bagli Yatagan’da 5 yil önce ögretmenleri Hasan Can’in sayesinde dart sporu ile tanisan ögrenciler büyük basarilar elde etmeyi sürdürüyor. Yataganli ögrenciler okul sporlari dart bransinda önemli basarilar elde etti. Daha önce Avrupa Sampiyonu olan Esma Dogan da genç kizlarda Türkiye sampiyonlugu elde etti.

Yatagan’daki çesitli okullardan yarislara katilan ögrenciler yildizlar ve gençler kategorilerinde kürsü gördü. Müftü Arif Aksit MTAL ve Cumhuriyet Ortaokulu ögrencileri Türkiye sampiyonlugu ve Türkiye dereceleri ile Denizli’nin gururu oldu. Müftü Arif Aksit MTAL ögrencileri Esma Dogan, Ceylin Atas, Pinar Önay ve Elif Beyza Kus genç kizlarda takim halinde Türkiye sampiyonlugu elde etti.

Yataganli kizlar Usak’taki bölge sampiyonasindan sonra Erzurum’da katildigi Türkiye Sampiyonasi’nda tüm rakiplerini geride birakarak bu dereceyi elde etti. Sampiyonada antrenör Hasan Can, beden egitimi ögretmeni Esra Yaykiran Türksever ve Okul Müdürü Gökhan Sökmen ögrencilerini yalniz birakmadi.

Yatagan Cumhuriyet Ortaokulu ögrencileri Elifnur Aytin, Rümeysa Dogan, Fevziye Türkarslan ve Selma Dogan’dan olusan yildiz kizlar takimi müsabakalarda büyük basari göstererek takim halinde Türkiye ikincisi oldu. Yildiz erkeklerde ise Berkay Efe Kabak, Furkan Bilal Kurt, Hüseyim Kerem Aslankara ve Hüseyin Ertan’dan olusan erkek takimi Türkiye dördüncülügü elde etti. Her iki ekip de Denizli’deki müsabakalarda il birincilikleri elde etmis daha sonra Usak’taki bölge müsabakalarinda derece görmüstü. Beden Egitimi Ögretmenleri Duygu Hisil ile birlikte turnuvaya katilan ögrencileri Okul Müdürü Ismail Can da kutladi.

Geçen yil U16 Avrupa Yildiz Kizlar sampiyonu olan Esma Dogan turnuvada elde ettigi basarilari nedeniyle milli takim seçmelerini kazandi. Yil içinde devam eden turnuvalarda elde ettigi dereceler ve puanlar ile Genç Kizlar Türkiye Sampiyonu unvanini elde eden Dogan, Ispanya’da gerçeklesecek Avrupa Elektronik Dart Sampiyonasina katilma hakki elde etti.

Sampiyon sporcunun dart sporu ile tanistiginda 5’inci sinif ögrencisi oldugunu kaydeden antrenör Hasan Can; “5’inci sinifta olmasina ragmen son derece çaliskan ve mücadele ruhu yüksek bir sporcu olarak dikkatimizi çekti. 5 Yildir düzenli bir sekilde antrenman yapiyor ve son 3 sezon sonunda da Milli Takima seçilmeye hak kazandi. Onunla gurur duyuyoruz. 5 yillik emegin karsiligini aliyoruz. Federasyonun tüm organizasyonlarina katilim gösterdik. Hem kulüpler hem de okul sporlari formatlarinda yaristik. Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüzün destekleri sayesinde dereceler gördük. Bu basari emek ve ekip isidir. Ögretmen arkadaslarim Murat Dirier, Yusufcan Korucu ve Murat Barut’un büyük katkilari oldu” ifadelerini kullandi.

“Artik hayata daha hazirim”

Türkiye ve Avrupa sampiyonu yildiz dartçi Esma Dogan ise “5 yildir dart sporu yapiyorum. Bu süreçte 25 Türkiye derecesi elde ettim ve 6 kupa kazandim. Geçen yil Avrupa sampiyonu oldum. Bu bransa ögretmenlerim sayesinde basladim. Hasan Can ögretmenim darti bana ögretti ve her zaman yanimda oldu. Bana her zaman destek olan tüm ögretmenlerime tesekkür ediyorum. Dart sayesinde matematigimi gelistirdim, stres ile bas edebilme özelligimi gelistirdim. Artik hayata daha hazirim” dedi.

Kaynak: İHA