Bursa Büyüksehir Belediyesi Yagli Güres Takimi'ndan Manavgat'ta Önemli Basari

Türkiye’nin en önemli yagli güres organizasyonlari arasinda yer alan 11. Manavgat Yagli Güresleri, bin 987 pehlivanin katilimiyla gerçeklesti. Bursa Büyüksehir Belediyesi Yagli Güres Takimi da CW Enerji Türkiye Yagli Güres Ligi kapsaminda düzenlenen güreslerden 4 madalya ile döndü.

CW Enerji Türkiye Yagli Güres Ligi kapsaminda düzenlenen 11. Manavgat Yagli Güresleri, bin 987 pehlivanin katilimiyla yapildi. Organizasyonda Bursa Büyüksehir Belediyesi pehlivanlarindan Basalti boyunda Okan Yavas ikinci, Deste büyük boyda Onur Keskin birinci, Deste büyük boyda Mikail Bilen ikinci ve Deste küçük boyda Ugurcan Humar ikinci oldu. 3 pehlivan ise çeyrek finalde elendi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi Yagli Güres Takimi Güres Antrenörü Adem Ustaoglu, IHA’ya yaptigi açiklamada, "Manavgat’ta yapilan 1. etap CW Enerji Yagli Güres Ligi’nde Türkiye’nin en çok finalist takimlarindan birisi olduk. Dört tane finalimiz var. 2 tane çeyrek finalimiz var. Çok basarili bir ekibiz. Kis boyunca iyi hazirlandik. Su anda da bunun sonuçlarini aliyoruz. Bizi destekleyen büyüksehir belediye baskanimiza, kulüp baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Bursa Büyüksehir olarak güzel imkanlar saglandigi takdirde çok seyler basaracagimizi göstermis bulunuyoruz. En alt boydan, en üst boy baspehlivana kadar gerçekten de iyi bir ekibiz. Yalçin Üncül’ün, Bursa’miza 27 yil sonra baspehlivanlik getirmesiyle baslayan bir olusumda gerçekten de iyi seyler yapiyoruz. Desteklendigi takdirde daha da çok baspehlivanimiz olacak. Iyi bir ekibiz, Yalçin burada bir öncü oldu baspehlivan olarak ve devami geliyor. Bize imkanlari saglayan baskanlarimiza çok tesekkür ediyoruz. Bundan sonrasini daha iyisini yapmak için çalisacagiz. 4 final, Türkiye’de bir ilk. Biz bunu basardik ama bu bizim için basari degil, bunun devami gelecek insallah" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA