Basketler Engeller Için Atildi

Sorgun Engelliler Umut Dernegi Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, Engelliler Haftasi dolayisiyla kurum müdürleri ile oynadigi dostluk maçini 26-12 kazandi.

Yozgat Valiligi himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan organize edilen tekerlekli basketbol maçinda, Sorgun Engelliler Umut Dernegi Spor Kulübü sporculari ile il protokolü karsi karsiya geldi. Engelliler Haftasi dolayisiyla kiyasiya bir mücadeleye sahne olan karsilamada, azim ve kararliliklariyla birçok basariya imza atan Sorgun Engelliler Umut Dernegi Spor Kulübü Tekerlekli Basketbol takimi, rakibini maglup etmeyi bildi.

Tekerlekli sandalyeye oturarak, engelliler ile basketbol maçi yapan kurum müdürlerinin mücadelesi salondakiler tarafindan takdir topladi. Karsilasmayi çok sayida vatandas ilgiyle izledi. Maç sonrasi Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Sorgun Engelliler Umut Dernegi Spor Kulübü oyuncularini ve kurum müdürlerini kutladi. Vali Özkan, engelli sporcularla günün anisina hatira fotografi çektirdi.

“Hak eden taraf karsilasmayi kazandi”

Engelliler Haftasi dolayisiyla oynanan karsilamanin farkindalik adina verimli geçtigini söyleyen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Bugün burada takimlarimizin beraber basketbol maçini izledik. Gerçekten güzel maç oldu. Baslangiçta da ifade ettigim gibi maçi hak eden kazandi. Engelin gerçekten kolay olmadigini, metanet gerektirdigini, sabir istedigini ve söz yerinde ise simsiki hayata tutunmak gerektigini hepimiz biliyoruz. Tabii onlarin hayatini kolaylastirmak, onlarin hayatlarini renklendirmek bizlerin en önemli görevi. Bu vesileyle de ben bu noktada destek olan, görev alan, sorumluluk bilinciyle hareket eden tüm insanimiza tesekkür ediyorum” dedi.



“Bizim için zor bir maç oldu”

Il AFAD Müdür Rifat Genç ise, “Bizim için gerçekten çok zor bir mücadeleydi. Bazi engelleri asmanin nedenli zor oldugunu bizler gördük. Bu günlerin önemini herkese duyurmak adina bu tarz müsabakalarin, bu tarz farkindalik etkinliklerinin de artmasini hep istiyoruz. Bu mücadelede de gerçekten onlarin ne kadar bu isi ciddiye aldigini ve çok çalistigini bizzat ögrenmis olduk. Çok zordu. Gerçekten tekerlekli sandalyeyle hem gitmek hem basket atmak hem pas atmak çok çok zor bir seymis. Bunu da ögrenmis olduk” seklinde konustu.



“Tekerlekli sandalyeyi kullanirken çok zorlandim”

Tekerlekli sandalye üzerinde oldukça zorlandigini belirten Il Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi de, “Engelliler Haftasinda, Sorgun takimimizla maç yaptik. Tabii disaridan çok kolay gibi gözüken seylerin aslinda ne kadar zor oldugunu, ufacik hareketlerin bile sahada çok zor yapildigini gördük. karsilasma çok da keyifliydi. Arkadaslarla da mutlu güzel bir zaman geçirdik. Her alanda arkadaslarimizin sahada olabilecegini ve oralarinda ne kadar basarili olduklarini görmüs olduk. Tekerlekli sandalyeyi kullanirken çok zorlandim. Potaya daha önce oturarak hiç sut atmamistim. Çok da zor bir deneyimdi ama bir süre sonra alistik. Tabii biz alisinca da maç bitmis oldu” ifadelerinde bulundu.

“Bizim durumumuzu yasayarak ögrendiler”

Geçirdigi is kazasi sonrasi tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Sorgun Engelliler Umut Dernegi Spor Kulübü oyuncusu Ismail Kelesoglu, 15 yildir basketbol sporuyla ugrastigini söyledi.

Kelesoglu basketbol maçinda il müdürleriyle karsilastiklarini belirterek, “Müdürlerimiz engellilerin yasadigi durumlari yerinde ögrendiler. Her vatandas engelli adaydir. Kisa da olsa rakibimiz bu duyguyu tatti. Neler yasadigimizi nasil yürüdügümüzü, sandalye de neler yasadigimizi görebildiler. Maç çok güzel geçti, çok zevkliydi, eglendik” dedi.

Kaynak: İHA