Aziz Yildirim Açiklamasi 'Fenerbahçe'yi Sampiyon Yapmaya Geliyorum'

Fenerbahçe baskanligina adayligini açiklayan Aziz Yildirim, göreve geldigi takdirde öncelikli amacinin futbol A takimini Süper Lig sampiyonu yapmak oldugunu söyledi. Yildirim, ayrica mevcut baskan Ali Koç ile küs olmadigini da belirtti.

Fenerbahçe’de eski baskan Aziz Yildirim, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapilacak olagan seçimli genel kurul toplantisi öncesi baskanliga adayligini açikladi.

Istanbul Kadiköy’de bir otelde basin toplantisi düzenleyen Yildirim, adaylik süreci ile ilgili bilgiler vermesinin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Futbol A takiminin yapilanmasiyla ilgili henüz bir çalisma yapmadigini belirten Aziz Yildirim, "Içeri bir gireyim ondan sonra degerlendiririm. Transfer bütçesi hazirlamadik. Borcu kapatmaya degil, Fenerbahçe’yi sampiyon yapmaya geliyorum" dedi.



"Mourinho ile bir sey konusmadik"

FETÖ ile mücadelesinin birçok seyi etkiledigini vurgulayan 72 yasindaki Yildirim, "Galatasaray ile degil, biz FETÖ ile mücadele ettik. Onlarla mücadele etmekten baska bir seyle mücadele edemedik" ifadelerini kullandi.

Baskanliga seçildigi takdirde futbol A takimi için teknik direktör adayi olan Jose Mourinho ile görüsmesine de açiklik getiren sari-lacivertlilerin baskan adayi, "Sadece sohbet ettik, geçmis maçlarla ilgili konustuk. Baska bir sey konusmadik. Ilerlemek için menajer vasitasiyla konusmak lazim" cümlelerine yer verdi.

"Kalamis’ta günesin dogmadigini, battigini söyleyecegim"

Türk futbolu ve sari-lacivertli kulübün içindeki tartismalara dair sorulan bir soruya Aziz Yildirim, Ali Koç’un sözünü hatirlatarak söyle cevap verdi:

"Benim zamanimda konusamiyorlardi. Ben hep dogrulari söylüyordum. Hiçbir zaman kavga boyutlarina giden olmadi. Fenerbahçe için de çok önemli bir sürprizim var, Kalamis’ta günesin dogmadigini, battigini söyleyecegim. Kenan Evren Lisesi ile ilgili, bir proje hazirlamislar, belediyeye vermisler. Altinda otopark olan bir çalisma yapmislar. Benim zamanimda rahmetli Kadir Topbas, Cumhurbaskani ile bir çalisma yapmistik. Stadin boyunu geçmeyecek sekilde."

Yildirim, özelestiri yapip yapmadigiyla alakali ise, "Fenerbahçe’yi sampiyon yapmaya geliyorum" dedi.



"Kongrelere gelseydim yarida kalirdi"

Fenerbahçe Kulübü Baskan Adayi Aziz Yildirim, kongre ve divan toplantilarina neden katilmadigina da açiklik getirdi. Yildirim, "Kongrelere gelseydim hiçbiri sonuna kadar bitmezdi, hepsi yarida kalirdi. Yanlis olanlari söyleyecektim. Oyuncu transferinde Ramos’u alin dedim. Fenerbahçe’ye bunlar yakisir. Gelseydim kongrelere bunlari söylerdim. Önce Türkiye’de sampiyon olacagim. Ondan sonra Avrupa’ya bakariz" diye konustu.



"Sporda FETÖ operasyonu yapilmadi"

’FETÖ’nün Türk futbolundan temizlendigine inaniyor musunuz?’ sorusunun ardindan Aziz Yildirim, sunlari dile getirdi:

"Türkiye’de FETÖ yok olmadi. Her gün televizyonda, gazetede atilanlari görüyor, okuyoruz. Türkiye’de sporda FETÖ operasyonu yapilmadi. Hakemlerde, yönetim kurullarinda yapmadilar. Hiçbir kurulda yapmadilar, bunlar belli. Basinda da yapilmali, göreve geldigimde hepsini afise edecegim. Her yere sizmislar, hatta daha güçlüler."

"Benim zengin adama ihtiyacim yok"

Yönetim kurulu listesini belirlemediginin de altini çizen spor adami, "Benim arkadaslarim da dahil olmak üzere, hiç kimse ile konusmadim. Cumartesi günü bir dügün var. Oraya gidecegim, pazar günü Istanbul’a gelecegim. Ondan sonra arkadaslarimla toplanti yapacagim. Daha sonra Divan Kurulu’na sunacagim. Benim zengin adama ihtiyacim yok" degerlendirmesinde bulundu.

"Benim hiçbir taraftarla sorunum yok"

Yildirim, sari-lacivertli taraftar gruplariyla bir problemi olmadigini söyledi.

Aziz Yildirim, "GFB’yi ben kurdum. O zaman gençler geldiler. Dernek kurarak onlari bir dernek çatisi altinda topladik. Bunlar daha sonra sikildilar, kapattilar dernegi, baska bir noktaya gittiler. Tribünlerde son 10 senede benimle ilgili tezahürat yoktu. Ben kaldirmistim. Benim hiçbir taraftarla sorunum yok. Taraftarin da benimle ilgili yok. Kimseye bilet vermeyecegim. Fenerbahçe’de degisim olacak. Seviyorsak fedakarlik yapacagim" ifadelerini kullandi.

"Ali Koç ile küs degilim"

Eski federasyon baskani Nihat Özdemir ve Fenerbahçe Baskani Ali Koç’la ilgili de konusan Aziz Yildirim, "Ben Ali Koç ile küs degilim. Divan’a geldigimde gelip elimi siktiginda tepki mi verecektim? Fikir ayriliklarimiz var, küs degilim. Nihat Özdemir 12 sene benim yanimda benim yanimda ikinci baskanlik yapti, hizmet etti. Aralarindaki husumet bugünün husumeti degil, 2011’in. Fenerbahçe’nin degeriydi. Ondan sonra federasyon baskani oldu, saldirdilar" diyerek sözlerini noktalandirdi.

Kaynak: İHA