Aziz Yildirim Açiklamasi 'Çocuklarin Aski Için Sampiyon Olmamiz Lazim'

Fenerbahçe baskanligina adayligini açiklayan Aziz Yildirim, göreve 3 sene için talip oldugunu söyledi. Yildirim, “Parlak günlere dönüs için son duraktayiz. Çocuklarin aski için sampiyon olmamiz lazim. 3 seneden fazla da yapamam, ben kendimi iyi taniyorum. 6 senelik dinlenme bunlari iyice gösterdi. Yanlisliklardan ders almaliyiz” dedi.

Fenerbahçe’de eski baskan Aziz Yildirim, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenecek olagan seçimli genel kurul toplantisi öncesi baskanliga adayligini açikladi.

Kadiköy’de bir otelde yapilan lansmanda çok sayida Fenerbahçe taraftari, Yildirim’i yogun sevgi gösterileriyle karsiladi.

"Bizim derdimiz Fenerbahçe’nin sampiyon olmasi"

Fenerbahçe’nin 10 yildir Süper Lig sampiyonu olamamasiyla ilgili düsüncelerini aktararak sözlerine baslayan Aziz Yildirim, “6 sene önce ‘Aziz Yildirim gitti, Türk futbolu kurtuldu’ dediler. Bugün de ‘Aziz Yildirim gelsin, Türk futbolunu kurtarsin’ diyorlar. Bizim derdimiz Fenerbahçe’nin sampiyon olmasi. Sampiyonluk o camiayi büyütüyor, taraftar ve güç olarak büyütüyor. Sizin baska türlü bakmaniza yöneltiyor. Bizim 4 senemizde sampiyon olamadik. Sampiyon olamamamizin birçok sebebi var. 4 sene mahkemelerle ugrastik, bu durum Fenerbahçe’ye zarar verdi. Tribünlere gitmeyin, kombine almayin dediler. Bugün onlari yasatmadik, hep uzak durduk. ’Fenerbahçe’nin sükunete ihtiyaci var’ dedik. Fenerbahçe’nin hiçbir zaman para sorunu olmaz. Kulübü halka arza açtim, ’1 milyon üye olsun’ dedim hapisteyken. ’Anadolu’nun her yerinde binalar yapalim’ dedim. Fenerbahçeliler bir araya gelsin, büyüsün, birbirine sarilsinlar. Biz bunun için Edirne’de, Antalya’da, Kayseri’de binalar yapmaya basladik ama kapattilar. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Fenerbahçe’nin istemedigi bir sey Türkiye’de olmaz. Birlik, beraberligi saglayamazsak hiçbir sey olmaz. Fenerbahçe 3 Temmuz davasi ile baslayan, bizden önce Balyoz, Ergenekon ile baslayan o süreçte Türkiye’nin Kuva-yi Milliye’si Fenerbahçe Spor Kulübü’dür. Bu hareketi FETÖ hareketine karsi Fenerbahçe Spor Kulübü baslatmistir ve bunda da basarili olmustur. 15 Temmuz’a giderken FETÖ yara almistir, demislerdir denizi geçtik derede bogulduk” ifadelerini kullandi.

“Kimse aday olmayinca mecbur olduk”

Baskan Adayi Yildirim, aday olma sürecini ve kararini ise su sözlerle katilimcilarla paylasti:

“Hiç niyetim yoktu, keyfim yerinde, para da kazaniyorum. Baktik ki Fenerbahçe’de bazi sikintilar var. Dava arkadaslarim, bir sey yapmamiz lazim dediler. ’Biriniz aday olsun, o sekilde yürüyelim’ dedim. Kimse aday olmayinca mecbur olduk. 20 sene baskanlik yaptim, 6 sezon lig sampiyonu olduk. Zor günlerdi. Hiçbir gün para yok diye konusmadik. 20 sene idare ettik.”

“2018 sampiyonlugumuz seçim sürecine kurban edilmistir”

Futbol A takiminin sampiyonlugunun baskanlik seçimlerinden daha önemli olduguna dikkat çeken Yildirim, “3 Haziran 2018 gününden bu yana Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sade bir üyesi ve bir taraftari olarak, geçmiste çok büyük emek sarf ettigimiz kulübümüzün faaliyet alanindaki performansini, ana odak olarak futbol takimimizi üzülerek takip ettik. Bu süreçte uzaktan bakmanin avantajini elde ettim. Herhangi bir kasit tasimadan, yaptigimiz hatalari da gözlemleme ve analiz etme sansi elde ettim. Düsünce yapimizi degistirmek, degisimimizin anahtaridir. Bu süre zarfinda mevcut kulüp baskani ve yönetiminin çalismalarina engel teskil etmemek, camiamizin motivasyonunu saha disina çikarmamak adina muhalefet yapmadim, konusmadim. Konustugum zamanlarda da birlik ve beraberligine dikkat çektim. Özellikle bu sezon seçim sürecinin takimlarimizin saha içi motivasyonunu bozacak, saha disi olaylari olumsuz etkilemek adina ocak 2024’ten bu yana sükunet çagrisi yaptim. Camiamizi futbol takimimizin arkasinda olmaya, inanmaya davet ettim” dedi.



“Galatasaray maçinda takimimizin galip gelecegine inaniyorum”

Süper Lig’in 37. haftasinda sari-lacivertlilerin deplasmanda oynayacagi Galatasaray karsilasmasina da deginen Aziz Yildirim, “Bu hafta sonu oynanacak Galatasaray maçinda takimimizin galip gelecegine inaniyorum ve galip gelecegiz. Yeni süreç baslayacak. Çünkü 2018 seçim sürecinden 1 yil önce baslayan seçim çalismalarinin sampiyonluga mal oldugunu bizzat yasayarak gördüm. Futbol takimimizin sampiyonlugu, baskanlik seçimlerinden daha önemlidir. Çünkü tarih, baskanlik seçimlerini degil elde edilen sampiyonluklari yazar. 2018 sampiyonlugumuz seçim sürecine kurban edilmistir. Ayni seye sebebiyet vermemek için adayligimin konusulmamasini israrla haykirdim, bunun mücadelesini verdim. Kupalarimizi, madalyalarimizi kaybetmeye, seçim ugruna taraftarlarimizin kaybedilenlerin arkasinda üzülmesine sebebiyet vermez, en azindan kaybedilmesine sebep olmayacagim. Olanlara da sonuna kadar mücadele edecegim” diye konustu.



“Çocuklarin aski için sampiyon olmamiz lazim”

‘Kimsenin degil, Fenerbahçe’nin adamiyim’ diyen 72 yasindaki Yildirim, söyle devam etti:

“Bugün karsinizda sampiyonluk ihtimalimizin, rakibimizin maçlarina bagli olmasinin buruklugu ile bulunuyoruz. 2018’de baskanliktan ayrildigimizda kendi ailemize, isimize, gücümüze vakit ayirmaya basladik. Gelinen noktada mevcut baskan, ‘Ben Fenerbahçe’nin basinda oldugum sürece Fenerbahçe’yi sampiyon yapmazlar’ dedi.

Biz bu konuyu iyice düsündük, bizi kim sampiyon yapmak istemiyor? Devlet mi, hakemler mi, federasyon baskani mi? Biz devlet ile kavga edemeyiz, hükümet ile hakli oldugumuz her konuda mücadele yaptik. Benim trollerim de yok. Ben kimsenin adami degil, Fenerbahçe’nin adamiyim. Iktidar duruyor, federasyon baskani duruyor, hakemler ayni duruyor. Biz nasil sampiyon olacagiz? Çocuklar agliyor. Ben Atatürkçüyüm. Ben laik ve cumhuriyetçiyim. Fenerbahçe Spor Kulübü 3 kimliktir. Bu kimlik altinda dini olarak çesitli insanlar vardir ama hiçbir zaman ayrimcilik olmaz. Biz asagiya çomak sokamayiz. Herkese saygi duymamiz lazim. Fenerbahçe’nin en son kaybedecegi sey, kazanma umudu olmasidir. Bu umut kaybedildiginde geri dönüs olmamasidir. Geriye, parlak günlere dönüs için son duraktayiz. Özellikle gençlerin ve çocuklar için gelecege dönük acil çözüm bulmaliyiz. Çocuklarin aski için sampiyon olmamiz lazim. Ben seçilirim veya seçilmem, 72 yasindayim. 3 sene için gelecegim, 3 seneden fazla yapamam. Ben kendimi iyi taniyorum. 6 senelik dinlenme bunlari iyice gösterdi. Yanlisliklardan ders almaliyiz.”

Euroleague’de Final Four’a yükselen Fenerbahçe Erkek Basketbol Takimi ile ilgili Yildirim, “Final Four’da mücadele edecek basket takimimiza basarilar diliyorum. Medyada Obradovic’i yaziyorlar. Obradovic ile 5 aydir konusmuyorum. Takimin basinda basarili hoca var. Iyi olan sey bozulmaz. Su anda her sey iyi. Kötü olursa bakariz. Insallah sampiyon oluruz” dedi.



“Kaybedersek Mourinho’nun parasinin yarisini ödemeyi taahhüt ediyorum”

Aziz Yildirim, yildiz futbolcular ve basarili teknik antrenörlerle çalismanin takimi yukariya tasiyacagini ifade ederek, “Roberto Carlos geldiginde Sampiyonlar Ligi’nde sampiyon oluruz dedi.

O motivasyonu tüm oyunculara aktardi. Kupalar kazanmis birinin gelmesi sizi yukari çeker. Bu yönetime teklifim, eger onlar da Mourinho ile çalismayi düsünüyorlarsa, Divan Baskani Sekip Mosturoglu’na rica edecegim, Mourinho’nun menajeri ile yürütülecek olan anlasmalarda onlar da kimi seçecekse beraberce gitsinler, Mourinho ile imzayi atsinlar. Biz kaybedersek Mourinho’nun parasinin yarisini ödemeyi taahhüt ediyorum. 1998’de geldigimde hiçbir personeli çikarmadim. Su andaki mevcut olan personel liyakatli insanlarsa herkes isine devam edecek. Zaten Fenerbahçe’nin adami degillerse kendileri ayrilir. Herkes çalissin Fenerbahçe’ye faydali olsun” degerlendirmesini yapti.

Sari-lacivertlilerin öncelikle banka borcunu kapatmasi gerektiginin altini çizen Aziz Yildirim, “Fenerbahçe’nin üzerinde 10 yildir ölü topragi var. Hep beraber çalisarak, birlikte para vererek sahip çikacagiz. Banka borcunu muhakkak kapatacagiz. Hep birlikte bunu düzeltelim” açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA