Tenis Tarihinde Quad Milli Takimi Ilk Kez Dünya Ikincisi

Antalya Megasaray Tenis Akademi’de gerçeklesen 21 ülkeden toplamda 44 takimin katildigi BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takimlar Sampiyonasi’na katilan Quad Milli Takimi, finalde Sili’ye 2-1 yenilerek Türk tenis tarihinde ilk kez ikincilik elde etti.

Organizasyona wild card ile katilan Quad Milli Takimi, sampiyonada ABD’yi 2-1, Avustralya’yi 2-1 ve Büyük Britanya’yi 2-1 yenerek grubunu lider tamamladi. Diger grubun ikincisi Brezilya ile yari final mücadelesine çikan milliler rakibini 2-1 yenerek tarihinde ilk kez finale kaldi.

Teknik direktörlügünü Selahattin Alptekin, kaptanligini Sinem Oguz’un yaptigi Ugur Altinel, Ahmet Kaplan, Ali Ataman ve Fatih Karatas’tan olusan Quad Milli Takimi’nin finalinin ilk karsilasmasinda Ugur Altinel korta çikti. Ugur’un Francisco Cayulef 6-2, 6-0 yenilmesiyle Sili 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçinda Ahmet Kaplan, Diego Perez’i 6-1, 6-1 yenerek seride durumu 1-1’e getirdi. Dünya sampiyonunu belirleyecek çiftler maçinda Francisco Cayulef/Diego Perez ikilisi Ali Ataman/Ahmet Kaplan çiftini 6-4, 6-3 yenerek seriyi 2-1’e getirdi ve bu sonuçla Sili 2024 Quad Dünya sampiyonu oldu.

Karsilasmalarin ardindan düzenlenen ödül töreninde Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Baskani Cengiz Durmus, Sahinler Holding Yönetim Kurulu Baskani Kemal Sahin, Megasaray Otelleri Yönetim Kuruli Üyesi Deniz Sahin ve Uluslararasi Tenis Federasyonu (ITF) yetkilileri tarafindan dereceye giren ülkelerin takimlarina madalya ve kupalari verildi.



Cengiz Durmus: "Çocuklarimizin bu isi yapacaklarina her zaman inancimiz tamdir"

Baskan Cengiz Durmus ikinci olduklari için sevinç ve hüznü bir arada yasadiklarini belirtti.

Sporculari ve antrenörleri basarisindan dolayi kutlayan Durmus, "Bugün kendi evimizde, sahamizda, seyircimiz önünde Tekerlekli Sandalye Dünya Sampiyonasi’na ev sahibi olmamiz gerekçesiyle davetle katilmis oldugumuz bir turnuvada dünyanin en iyilerini yenerek geldik. Bugün finalde de 2-1 yenildik. Yani hakikaten sampiyonlugu hak etmis bir takim olarak çok güzel is basardik. Çocuklarimizin bu isi yapacaklarina her zaman inancimiz tamdir. Hedefimiz zaten hep en iyi olmaktir. Türkiye bunu yapabilecek güçte ve sporcularimiz bu inançla çalisiyorlar. Hedefimize, dünyanin en iyisi olabilmeye adim adim ilerliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA