Stuttgart'in Ar-Ge Direktörü Ali Adman'in Hayali Türkiye'de Çalismak

Kuruldugundan bu yana Bundesliga’da en iyi sezonunu geçiren Stuttgart’ta, genç Ar-Ge Direktörü Ali Adman, çalismalariyla dikkatleri üzerine çekiyor. Adman’in hayali bir gün Türkiye’de çalismak.

Stuttgart’in Gelisim Takip Departmani’nin basinda bulunan Adman, üç senelik çalismasinin meyvelerini toplamaya bu sezon basladi.

Genç Ar-Ge direktörünün Stuttgart’a bu sene yaptigi ek çalismalar basarinin bir parçasi oldu. Stadyum çim yapisini ve alt ve üst yapi sporcularin gelisimine katki saglayacak teknolojik çalismalarini da sorumluluk üstlendi.

Bu sene Stuttgart evinde oynadigi maçlarda çim boyutunu üst bölümünü 2.7 cm olarak belirleyen Adman, saglikli hybrit çimin alt zemininde 17 cm uzunlugun olmasi gerektigini belirtiyor. Stuttgart’in seneye ligde ve Sampiyonlar Ligi’nde oynayacagi zeminin çimini subat ayindan bu yana kulübe bagli ziraat ekibi ile birlikte planlayarak yeni sezona hazirlaniyor. Üst yapi ve altyapi futbolcularin sporcu veri gelisiminde de önemli rol oynayan Adman, bu konuda da çalismalarini yürütüyor.

“Bir gün Türkiye’de çalismak ve egitime katki saglamak hayalim”

Ali Adman, vakti geldiginde Türk futboluna hizmet etmeyi arzuladigini ve simdiye kadar ki çalismalarini, egitimlerini yeni nesille aktarmak istedigini belirterek, hayalinin Türkiye’de çalismak oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA