Okan Buruk Açiklamasi 'Tek Düsüncemiz Fenerbahçe Maçi Kazanip Sampiyon Olmak'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gelecek hafta sahasinda oynayacaklari Fenerbahçe derbisini kazanarak sampiyon olmak istediklerini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasinda Galatasaray Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karsilastigi Fatih Karagümrük’ü 3-2 maglup etti. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün çok iyi baslamadik, ilk yari çok iyi geçmedi. Olimpiyat Stadi’nda oynamak zordur. Ben futbolcu olarak oynadim. Hocalik yapmak da zordur. Sadece bizim için degil, dünyanin en iyi takimi Manchester City de finalde belki oynadigi en kötü oyunlardan birini oynadi. Oyuncularin adaptasyonu biraz daha zor oluyor. Ilk yarida rakip kaleye gittigimiz pozisyonlar oldu. Rakibimize de sans verdik. Markao’ya yüksek top oldu, oyunun genelinde savunma anlaminda iyi isler yapamadik. Iyi oynamis gibi gözüksek de iyi oynamadik. Bundan önceki haftalarin daha gerisinde kaldik. Ikinci yari daha üretkendik. Iyi de bir takima karsi oynadi. Karagümrük takiminin hakkini da vermem gerekiyor. Kaliteli isler de yaptilar. Güzel maç oldu. Kazanarak bitirdik. Berkan’in girdikten sonra maçi kazandiran golü atmasi Berkan açisindan ayrica sevindik. Baris hücum anlaminda iyi isler yapti. Taraftarimiza tesekkür diyorum. Bize güzel ortam yaptilar. Simdi hedef Fenerbahçe maçi. Fenerbahçe maçi da kazanip, yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konustu.



"Oyuncularimizla sampiyonluga odaklandik"

Sampiyonluga odaklandiklarini diger konularla ilgilenmediklerini söyleyen Buruk, "Seçimle, hiçbir seyle ilgili kimseyle konusmuyoruz. Oyuncularimizla sampiyonluga odaklandik. Ona konsantre oluyoruz. Burada çok güzel giden bir ortam var. Ayni sekilde devam etmesini istiyoruz ama bununla ilgili Erden Bey ile hiçbir sey konusmadik. Baskanimiz, yönetim kurulumuz hep yanimizda. Biz sadece sahaya odaklandik. Diger is bizim isimiz degil. Biz sampiyon olmak istiyoruz. Bütün odagimizi buraya verdik" seklinde konustu.



"Tek düsüncemiz Fenerbahçe maçi kazanip sampiyon olmak"

Gelecek RAMS Park’ta oynayacaklari Fenerbahçe derbisi hakkinda da konusan sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Sahamizda oynadigimi her maçi kazanmak için oynariz. Beraberlik tabii bizim için sampiyonlugu getirecek ama tek istegimiz sampiyon olarak bu maçi bitirmek. Onun yaninda her derbide Galatasaray hep kazanmak için oynar. Tek amacimiz maçi kazanmak. Çok da basarili bir takima karsi oynayacagiz. Ligde iki takim bu kadar maç kazanmasina ragmen 6 puan fark var. Rakibimizin de hala ümidi var. Biz de kendi kalitemizi ve iç saha performansimizi göstermek isteyecegiz. Tek düsüncemiz maçi kazanip sampiyon olmak. Bu bizim için daha degerli. Geçen sene 3-0 galibiyetle bitirmistik" ifadelerini kullandi.

"Galatasaray his takimidir"

Çok iyi ve karakterli oyunculara sahip oldugunu vurgulayan Okan Buruk, "Galatasaray his takimidir. O yüzden his takiminin sahip oldugu oyuncular da buna uygun oyunculardir. Böyle kaliteli bir ekiple çalistim için çok mutluyum. Biz onlara her türlü türlü saygimizi gösteriyoruz, onlarin gelisimi için her seyi yapmaya çalisiyoruz. Maç bittiginde de bir arada seviniyor. Bu da Galatasaray takiminin ne kadar güzel bir ortamda oldugunu gösteriyor. Florya’nin mutlu ve isine odaklanmis insanlardan oldugunu gösteriyor. Düzgün karakterlerle çalismak mutluluk benim için" dedi.



"Niyetimiz bu takimla devam etmek"

Baris Alper Yilmaz’in üstüne koyarak gittigini söyleyen Buruk, "Hak ettigi bir sey. Çok çalisiyor. Kerem de, Berkan da ayni sekilde çok çalisiyor. Oyuncularimiz ekstra çalismalar hep yapiyor. Hak ettikleri seyler. Baris saha içerisinde kendi üzerine çikmaya çalisan bir oyuncu. Farkli özelliklerini çikarabiliyor. Bütün oyuncularim kalmasini istiyorum. Tekrar bir takim olusturmak bir süreç aliyor. Niyetimiz bu takimla devam etmek. Baris her rolü oynayabilen oyuncu, bulmak çok zor. Hepsi bizim için önemli" seklinde konustu.

Maçta galibiyet golünü atan Berkan Kutlu için ise sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Berkan gittik, döndü. Geçen hafta da oyuna girdi, çok iyi oynadi. Takimin belki fiziksel düstügü yerde Berkan’in takimi ayaga kaldiran bir dinamizmi var. Top ondayken, top rakipteyken iyi isler yapiyor. Berkan bugün bir orta yapti, yerini bulmadi hemen ses çikti ama golü attiktan sonra Berkan maçin kahramani oldu. Berkan’a belki zaman zaman hak ettigi payi vermiyoruz. Geçen sene de önemli isler yapti. Kendi istegiyle yurt disina gittik. Giderken kapimizin ona açik oldugunu söylemistik. Tekrar oldu. Sampiyonluk yolunda attigi golle Berkan’in önemli bir payi oldu" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA