Murat Özkaya Açiklamasi 'Istanbul'da Oynayamazsak Stadimiz Yapilana Kadar Bursa Ya Da Eskisehir'de Oynamak Istiyoruz'

Eyüpspor Baskani Murat Özkaya, “Süper Lig’e çikarsak Esenler Erokspor ile stadi ortak kullanabilecegimiz konusulmustu. Eger Istanbul’da oynayamazsak Bursa ya da Eskisehir’de oynamak istiyoruz” dedi.

Trendyol Süper Lig’in yeni ekibi Eyüpspor’da Baskan Murat Özkaya, sampiyonluk kupasinin alinmasinin ardindan Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu. Ilk olarak Süper Lig’e çiktiklari için mutlu olduklarini fakat orada kalici olmak istedikleri için ilk hedeflerinin yeni stat oldugunu söyleyen Özkaya, “Hayat simdi basliyor. Kalici olmak istiyorsak ilk isimiz bir stadimizin olmasi. Tesislerimiz çok iyi. Ama en büyük problemimiz stadimiz ve bu stadi bitirmemiz gerekiyor. Eyüp halki olarak bu stadi istiyoruz. Büyüklerimizin de takdirini bekliyoruz. Gelecek 5 yili hayal eden, Avrupa’da mücadele eden bir Eyüpspor’un basarisi ve ülke futboluna hizmetini sürdürmesi için bu stada ihtiyaci var. En azindan Eyüp halkinin buna çok ihtiyaci var. Bizim projemiz var; çok amaçli yasayan bir stat. Biz sadece takdirini bekliyoruz” seklinde konustu.



“Istanbul’da oynayamazsak stadimiz yapilana kadar Bursa ya da Eskisehir’de oynamak istiyoruz”

Süper Lig’e çikmalari durumunda Esenler Erokspor’un stadini ortak kullanabileceklerinin daha önce konusuldugu fakat olmazsa Bursa ya da Eskisehir’de maçlarini oynamak istediklerini aktaran Baskan Özkaya, “Birinci planimiz stadi yapmak. Ikinci planimizsa daha önce Esenler Erokspor ile konustugumuz sekilde Süper Lig’e çikarsak orada oynamakti. Daha önceden is birligi anlasmamiz vardi. Stadi ortak kullanabilecegimiz konusulmustu. Eger Istanbul’da oynayamazsak stadimiz yapilana kadar Bursa ya da Eskisehir’de oynamak istiyoruz. Bursa ya da Eskisehir taraftarina, hangisi bizi kabul ederse onlarla birlikte Süper Lig’i orada yasatmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Daha önce kendisi ve Eyüpspor için koydugu 5 yillik hedefin tamamlandigini belirten Özkaya, “Ben 5 yil öncesinde hedeflerimiz için 5 yillik vade vermistim. Simdi o 5 yil bitti, yeni bir 5 yil basladi” sözlerini dile getirdi.

“Arda Turan’in gelisinin ayak izlerini seyrediyorsunuz”

Son olarak Arda Turan’in çok iyi bir teknik direktör oldugundan ve daha fazlasini basararak Türk futbolunu ileriye götüreceginden söz eden Murat Özkaya, “Arda Turan Türk futboluna yillarca hizmet etmis, milli olmus. Çalkantili, yüksek, siddetli, her türlü sekilde futbola ruhunu vermis birinin gelisinin ayak izlerini seyrediyorsunuz. Insallah bu ülke çok büyük bir teknik direktör kazanacak. Kendi ruhunu yansitmaya devam ederse Türk futbolu onunla beraber çok ileri gidecek. Arda Turan’a sahip çikin, birlikte Türk futboluna hizmet edelim” diye konustu.

Kaynak: İHA