Istanbul'da Binlerce Kisi 19 Mayis Coskusuyla Kostu

Spor Istanbul’un ilgi gören etkinliklerinden biri olan Istanbul’u Kosuyorum’un Asya etabi, bugün Üsküdar’da kosuldu.

Binlerce kisinin katildigi yaris, bu yil ’19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami Kosusu’ adi altinda organize edildi. Bayram için tasarlanan kirmizi-beyaz tisörtlerini giyen kosucular, günesli bir Istanbul gününde 19 Mayis coskusuyla yaristi. Istanbul’u Kosuyorum Asya etabinin startini Üsküdar Belediye Baskani Sinem Dedetas, IBB Baskan Danismani Yigit Oguz Duman, Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur ile IBB Gençlik ve Spor Müdürü Ilker Öztürk verdi.

Üsküdar sahili boyunca devam eden ve Istanbul’un essiz manzarasinin eslik ettigi parkurdaki yaris 5K ve 10K olmak üzere iki kategoride düzenlendi.

Sehrin sembol noktalarindaki etaplariyla yol yarislarina katilan kosucu sayisini artirabilmeyi hedefleyen Istanbul’u Kosuyorum yarislarinin Asya etabina yaklasik 3 bin 800 kisi katildi.



Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur da kostu

681 kisinin kostugu 5K kategorisinin starti saat 08.00’de verildi.

5K erkeklerde Haci Sebahattin Çavga 16.12’lik derecesiyle ipi gögüslemeyi basardi. Seyed Ehsan Saadati 16:59’lik derecesiyle ikinci, Mehmet Demir 17.18’lik derecesiyle üçüncü oldu.

Kadinlar kategorisinde ise birinciligi 20:44’lük derecesiyle Mariia Kalpakova elde etti. 21.24’lük derecesiyle Gülnaz Ayar ikinci, 23:44 ile Ece Upçin Yüce üçüncü oldu.

Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur da 5K kategorisinde kostu.

10K’da sampiyonlar Emektar ve Kaya

’Istanbul’u Kosuyorum’ Asya etabi 10K kategorisi yarisina 3 bin 49 kisi katildi.

09.15’te starti verilen yarista erkekler kategorisi büyük bir çekismeye sahne oldu. Yarisi 30.30 derecesiyle bitiren Murat Emektar ipi gögüslemeyi basardi. Emektar’i 30:47’lik derecesiyle Aykut Tasdemir, 30.55 ile Ömer Faruk Ugurlu takip etti.

Kadinlarda ise zafere ulasan 34.27’lik derecesiyle Özlem Kaya oldu. Kürsüye çikan diger isimler 37.27 ile Dilan Atak, 38.53 ile Özge Çolak oldu. 10K kosusunda birincilere 10, ikincilere 8, üçüncülere 6, dördüncülere 5, besincilere 4’er bin TL para ödülü verildi.



13 farkli yas grubuna kupa ve madalya verildi

10K kategorisinde 13 farkli yas grubunda mücadele edildi. Yas gruplarinda ilk 3’e giren kosuculara kupa ve madalya takdim edildi. Ayrica yarisi tamamlayan tüm katilimcilara Istanbul’u Kosuyorum hatira madalyasi verildi.



Avrupa Etabi 6 Ekim’de Yenikapi’da

’Istanbul’u Kosuyorum’ Asya etabinda kategorilerinde ilk 3’e giren kosuculara sponsorlar tarafindan hediyeleri verildi.

19 Mayis kutlamalariyla bir sölen havasinda geçen Asya etabinin ardindan, Istanbul’u Kosuyorum yarislarinin Avrupa etabi 6 Ekim’de Yenikapi’da düzenlenecek.

Kaynak: İHA