Ismail Kartal Açiklamasi 'Galatasaray Maçina Kazanmak Için Gidecegiz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Galatasaray maçina kazanmak için gideceklerini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasinda Fenerbahçe, sahasinda Kayserispor’u 3-0 maglup etti. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, "Maça hazirlanirken mecburi degisiklik, mecburi rotasyon yapmak zorunda kaldik. Hafta içinde sakat oyuncularimiz vardi. Sahaya hangi oyuncularla çikarsak çikalim kaliteli oyunculardan kurulu takimimiz var. Bastan sona üstün oynayarak güzel bir galibiyet elde ettik. Kendimize yakisir oyunla maçi kazanmasini bildik. Oyuncularimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandi.

"Rakibin öne geçmesi tribünlerde etkili oldu"

Galatasaray ile ayni saatte oynanan maçta sari-lacivertli tribünlerin tepkisi üzerine Kartal, "Hepimiz açisindan zor bir durum. Bugün 93 puanimiz var. Rakibin de puanlari var bizden öndeler. Bugün maçi kazanip önümüze bakarak, 3 puan alarak maçi tamamlamak hedefimiz vardi. 3 maçi kazanip sonuçlari ne olacaksa olacak. Birincisini aldik. Bu hafta sonu rakibimizle oynayacagiz. Orada tek hedefimiz maçi kazanmak. Son maçin ardindan sonuçlari görecegiz. Rakibin bu aksam geri düsmesi, öne geçmesi tribünlerde etkili oldu. Olmamasini isterdik. Takim olarak isimizi yapmaya çalisiyoruz. Taraftarlarimizi mutlu etmeye çalisiyoruz. Galatasaray maçini kazanmak için elimizden geleni yapacagiz" diye konustu.



"Berabere kaldigimiz maçlarda üstün oynayan takimimiz vardi"

Puan kaybedilen maçlardan tekrar oynama imkani olsa hangi maçi oynamak isterdiniz sorusuna Kartal su yaniti verdi:

"Futbolda kaybettigimiz maçlar oldu. Berabere kaldigimiz maçlar oldu. Sivasspor maçi, Galatasaray maçi; bu maçlar çok daha iyi oynadigimiz maçlardi. Diger berabere kaldigimiz maçlarda üstün oynayan, kazanma hirsi ile oynayan futbol takimi vardi. Konya maçi 8 tane yüzde yüz pozisyon vardi. Bazen de olmayinca olmuyor. Sezon basinda sampiyonluk hedefliyorduk. Bugün rakibimizden puan olarak gerideyiz ama oraya kazanmak için gidecegiz."

"Fenerbahçe’de herkese kapi açiktir"

Sezon sonunda kulüpte yapilacak baskanlik seçimi ve kendi planlariyla ilgili sari-lacivertlilerin teknik patronu, "Biz büyük bir camiayiz. Kendimle ilgili planim yok. Ben Fenerbahçe’nin çocuguyum. Bunlari konusmanin zamani ve yeri degil. Fenerbahçe’de herkese kapi açiktir. Bu konulara kafami yoracak degilim. Su andan itibaren Galatasaray maçini düsünüyorum" diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA