Hikmet Karaman Açiklamasi 'Dramatik Bir Maç Izledik'

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 6-1 mglup olduklari Gaziantep FK maçinin ardindan yaptigi açiklamada, “Dramatik bir maç izledik. Oyuncu grubunu ruhsal ve zihinsel mutlu etmezseniz oyun disiplini, motivasyon, maça asilma gibi seyler göremezsiniz. Biz o kritik dönemleri buhranli yasadik. Bunun faturasini da bugün agir bir sekilde yedik. Onun için oyunculara fazla yüklenmemek gerekiyor” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasinda Adana Demirspor, evinde karsilastigi Gaziantep Futbol Kulübü’ne 6-1 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Öncelikle dramatik bir maç izledik. Mario Balotelli yanimiza geldi ve topu görmüyoruz dedi.

Sonrasinda golü yedik ve hakem bizi içeri yolladi. 3 kere üzerimi degistirdim. Herkes ayakkabilarini, üstünü degistirdi. Çiktiktan sonra beraberligi yakaladik ama gol yedik ve Mario kirmizi kart gördü. Iyi bir Adana Demirspor taraftari var, takimina sahip çikan bir sehrimiz var. Maçtan uzaklastiginizda oyunculari motive etmek, sorumluluklarinizi yerine getirmek çok önemli” ifadelerini kullandi.

“Oyunculara fazla yüklenmemek gerekiyor”

Oyunculari motive etmenin önemli oldugunu vurgulayan Karaman, “Taraftar bana kiziyordur. 5 aya yakindir buradayim. Bu görev süresinde oyuncular sorumluluklarin bilincinde bu haftaya kadar geldiler. Ama bazen oyuncu grubunu ruhsal ve zihinsel mutlu etmezseniz oyun disiplini, motivasyon, maça asilma gibi seyler göremezsiniz. Biz o kritik dönemleri buhranli yasadik. Bunun faturasini da bugün agir bir sekilde yedik. Onun için oyunculara fazla yüklenmemek gerekiyor. Kendi içimizde nasil bir savas, mücadele verdigimizi çok iyi biliyorum. Hem takimimiza hem de sehrimize sahip çikip kalan 2 maçi çok iyi bir sekilde degerlendirmek istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA