Gökhan Karagöl Açiklamasi 'Bir Maç Bu Kadar Katledilemez'

Sivasspor Basin Sözcüsü Gökhan Karagöl, Basaksehir maçinin hakemi Bahattin Simsek’i sert dille elestirdi. Karagöl, “Artik yeter! ’Sen nasil hakemsin?’ diye sorarlar. Bir maç bu kadar katledilemez” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasinda Basaksehir’i konuk eden ve sahadan 1-0’lik yenilgiyle ayrilan Sivasspor’da Basin Sözcüsü Gökhan Karagöl, stadyum çikisinda gazetecilere açiklama yapti.

Maçin Hakemi Bahattin Simsek’i sert bir dille elestiren Karagöl, “Bu aksam Türk futbolunun ve hakemlerinin ne oldugunu bilmek, duymak, görmek isteyenlerin bu maçi izlemeleri gerekiyor. Karsilasmanin ilk yarisinda hakemin verdigi kararlar tamamen tarafli. Rey Manaj’a yapilan pozisyon kirmizi kart. Auta çikan toptan gol yedik. Attigimiz nizami golün iptali ve oyuncumuza verilen kirmizi kart. Ikinci yarida yine Rey Manaj’a yapilan bir pozisyonda penaltinin verilmemesi. Oyun içerisindeki bütün ikili mücadelelerde rakip tarafina verilen kararlar, neresinden bakarsaniz bakin bu aksam tamamen bir facia” dedi.



“Böyle rezillik olmaz”

TFF’ye çagrida bulunan Karagöl, “Bu maçtan sonra bu hakeme vereceginiz puanlari görecegiz. Bu hakemle ilgili nasil kararlar vereceksiniz onlari da görecegiz. Bu hakem ilk yarida bizi Fenerbahçe maçinda da katleden hakemdi. O maçtan sonra da çiktik konustuk, bize cezayi verdiniz ama bizi susturamazsiniz. Sivasspor’un hakkini hiçbir zaman hiçbir yerde yedirmeyiz. Bu isi ya dogru layikiyla yapsinlar, yada biraksin yapmasinlar. VAR hakemleri sizin de isimleriniz belli, sizin de her maçta yaptiklariniz belli. Ligin ilk yarisindaki Basaksehir maçinda da benzer kararlarla maçi döndürdünüz ve gerekli 3 puani gerekli yerlere aldirdiniz. Yeter! Bizimle ugrasmayin, bizimle ugrasan sonunda cezasini Allah tarafindan görür. Bu iste hak var. Hakemler her takima esit ve adil davranmali. Böyle rezillik olmaz, bu adamlar maçtan sonra nasil evine gidip rahat uyuyor” ifadelerini kullandi.

“Türk futbolu nasil gelisecek?

Türk futbolunda rezillikler yasandigini vurgulayan Karagöl, “Bununda müsebbipleri belli. Adil olun gördügünüzü çalin, korkmayin, baska hesaplar içerisinde olmayin. Anadolu’nun göbegi Sivasspor ile kimse oynamasin. Türk futbolunun bu sene içerisinde bulundugu ve Türk hakemliginin içerisinde bulundugu durum belli. Neyin baglantisini kuralim, rezilliklerin hepsi ortada. Futboldan anlayan birisi su maçi 90 dakika seyretsin benim yaptigim yorumlarin 100 kat fazlasini yapar. Herkes isini yapacak, hakemsen hakemligini yapacaksin. Sari forma giymeyeceksin baska forma giyeceksin. Bizi maçtan düsürmek için elinden gelen her seyi yapti ve 10 kisi ile ikinci yarida aslanlar gibi mücadele ettik. Kimin ne hesabi var bizi ilgilendirmiyor, bizi kulübümüzün içerisinde bulundugu durum ilgilendiriyor. Biz öyle sesi kisik ’yeter’ diye bagirmayiz. Bizle ilgili karar verirken 10 kere degil, 100 kere düsünecekler. Vicdanlarini nerede birakip geliyorlar. Türk futbolunun ve Türk hakemlerin halini görüyorsunuz. Bir maç bu kadar katledilemez. Türk futbolu nasil gelisecek, seyrettiginiz hangi maçtan zevk aliyorsunuz?” diye konustu.

Kaynak: İHA