Dünya Sampiyonu Muay Thai Sporcular Anneleriyle Müsabakalara Hazirlaniyor

İçel’in Silifke ilçesinde iki dünya sampiyonu birde dünya ikincisi çikarken, sporcular antrenör Teslime Çelik nezdinde anneleri ile birlikte müsabakalara hazirlaniyor.

Silifke’de hem Türkiye birincilerini hem de dünya sampiyonunu çikaran Muay Thai Antrenörü Teslime Çelik, anneler gününde sporcularina anneleriyle birlikte antrenman yaptirdi. Silifke Gençlik Ilçe Spor Müdürlügü salonunda çalismalara ara vermeden devam eden sporcular ve anneleri yogun tempoya ragmen basarili bir sekilde çalismalarini sürdürüyor.

Gençlik ve Spor Bakanliginin “Hareketlilik Yili” projesini de Silifke’de hayata geçirdiklerini belirten antrenör Teslime Çelik, Silifke’den iki dünya sampiyonu birde dünya ikincisi çikardiklarini belirtti.

Salona gelen anneler gerekli spor kiyafetlerini giydikten sonra çocuklari ile birlikte antrenmana katiliyor. Çocuklari ile birlikte antrenmanda anneler ter döküyor.

“Burada sporcularimiza sadece savunma sporu yaptirmanin haricinde dünya, Avrupa ve Türkiye sampiyonalarina katiliyoruz” diyen Antrenör Teslime Çelik, “Aldigimiz derecelerle hem ülkemizi hem ilçemizi en iyi sekilde temsil ediyoruz. 2023 yilinda Silifke’den iki dünya sampiyonu, bir tanede dünya ikincisi sporcu çikardik. Sporcularimizi kutluyorum. Biz burada Silifke Ilçe Spor çatisi altinda resmen aile olduk. Aile kavramini yasiyoruz. Burada çocuklarimizin kimi zaman antrenörü, annesi, babasi, abisi ve ablasi konumundayim. Aileler bu güzel ortama ayak uyduruyor. Çocuklarimizin spor yapmasinin yani sira ailelerimizde antrenmanlara katiliyor. Ailelerimiz 2024 yilinda Bakanligimizin baslattigi ‘Hareketlilik Yili’na da katki saglamis oyuyor. Spor Bakanimiz Osman Askin Bak Beyefendiye de selamlarimizi saygimizi gönderiyoruz. Burada her yas gurubu çocuklarimiza sporun bir yasam tarzi oldugunu yaymaya çalisiyoruz. Bugün anneler günü, sehit anneleri basta olmak üzere annem rahmetli Ayse Gelin yasayan ve rahmetli olan annelerimizin gününü kutluyorum. Burada annelerimizle birlikte Dünya, Avrupa ve Türkiye sampiyonu olsun, Antrenmana gelen sporcularimiz ve anneleri ile birlikte sporumuzu yaptik. Her geçen günden yasayacagimiz gün daha saglikli geçsin” diye konustu.

Dünya sampiyonasinda Dünya ikincisi olan Elanur Morca, çalismalara annesi ile birlikte geldigini, bu sporu çok sevdigini ve tüm annelerin gününü kutladigini söyledi.



Elanur’un annesi Ayse Morca, “Benim kizim dünya ikincisi oldu. Antrenmanlara kizimla birlikte katiliyorum. Kizima destek olmak için sürekli yanindayim ve bugün anneler günü, tüm annelerin gününü kutluyorum” dedi.

2023 yilinda Antalya’da düzenlenen dünya sampiyonasinda büyük emekler ve basarilar sonucunda Dünya sampiyonu oldugunu belirten Büsra Naz Çelik, bu basarida kendisine emegi geçen annesine hocasina tesekkür ederek, tüm annelerin gününü kutladi.

Büsra’nin annesi Ilknur Çelik, kizinin çocukluktan bu yana spor yaptigini, kizinin her zaman destekçi ve yaninda olacagini belirterek, tüm annelerin gününü kutladi.

Antrenmanlara çocuklari ile birlikte gelen Rus vatandas Natalia Petrenko ise “Bir buçuk senedir bu sporla ilgileniyoruz. Çocuklarimla birlikte antrenmanlara geliyorum. Hocamizdan ve her seyden çok memnunuz. Tüm annelerin gününü kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA