Azime Çiftçi, Melek Ögretmeni Yalniz Birakmadi

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin esi Azime Çiftçi, Rusya’da düzenlenen Atli Okçuluk yarislarinda dünya sampiyonu olan Erzurum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Sinif Ögretmeni Melek Okuyucu Yörenç’i ziyaret ederek, basarisindan dolayi kutladi.

Melek ögretmen, 10 yili milli olmak üzere 20 yilini verdigi judoyu sakatlaninca birakmak zorunda kaldi. 10 yildir geleneksel Türk okçulugu ve atli okçuluk sporu ile ugrasan Melek Okuyucu Yörenç, kurdugu Kizilelma Geleneksel Sporlar ve Atli Okçuluk Kulübü’nde yüzlerce sporcu yetistirdi, kadin ve erkeklere at binmeyi ve at sirtinda ok atmayi ögretti.

Melek ögretmen, Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde, geleneksel Türk okçulugu dersleri vererek, konu ile ilgili yüksek lisans da yapti. Bir dönem Atatürk Üniversitesi Atli Okçuluk Kulübü’nde antrenörlük yapan Yörenç, Türkiye’nin ilk kadin atli okçuluk takimini kurdu ve yetistirdigi birçok ögrencisine de yüzlerce kupa ve madalya kazandirdi. Elde ettigi basarilarla Atli Okçuluk Milli Takimi’na girmeyi basaran Melek ögretmen, Mayis ayinda Rusya’nin Yaroslavl sehrinde düzenlenen Atli Okçuluk Kadinlar Dünya Sampiyonasi’na katildi.

Bu sampiyonaya 5 sporcu ile ilk kez katilan milli takim, büyük bir basariya imza atti. Türk kadin milli takimi, ilk kez katildigi Atli Okçuluk Kadinlar Dünya Sampiyonasinda sergiledikleri basarili performansla damga vurdu.

Kent Konseyinde düzenlenen kutlama programinda basarili sporcu için sampiyonluk fotografinin yer aldigi pasta kesildi. Çiftçi, basarili sporcuyu tebrik ederek, Melek Ögretmenin Erzurum’un gururu oldugunu söyledi.

Çiftçi, basarili kadinlarin desteklenmesinin önemine deginerek, kadin sivil toplum kuruluslarinin kadin sinerjisi açisindan önemli oldugunu söyledi.

Çiftçi ayrica tüm annelerin, anneler gününü kutladi. Kent Konseyi Kadin Meclis Baskani Yadigar Nesrin Serbetçioglu ise Azime Çiftçi Hanimefendiye duyarligindan dolayi tesekkür ederek, Melek Ögretmenin örnek bir sporcu oldugunu ifade etti.

Kadinlarla ilgili önemli çalismalar yaptiklarini belirten Serbetçioglu, “ Sayin Valimizin esi Azime Hanimefendi basarili sporcumuz konusunda çok duyarli davrandi. Kendisine kadinlara verdigi desteklerden dolayi tesekkür ederim. Bu vesileyle Azime hanimefendi ve tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum” dedi.

Melek Okuyucu Yörenç, Azime Çiftçi’ye tesekkür ederek, “Ay-yildizli bayragimizi, sevdamizi omuzlarimizda layikiyla tasidik. Ayni hazzi, ayni yükü atli okçulukta da dünya kürsülerinde tatmak istiyordum ve bunu basardim. Atli okçulukta da diger branslarda oldugu gibi Avrupa sampiyonasi, dünya sampiyonasi, çesitli grand prix ve uluslararasi müsabakalarda Ay-yildizli bayragimizi göndere çekip, dünyada ilk kez Rusya’da düzenlenen sampiyonada Istiklal Marsimizi herkese dinlettik. Rusya’da aldigim altin madalyayi Anneler Gününde anneme ve tüm sehitlerimize armagan ediyorum" diye konustu.

Konusmalarin ardindan program pasta kesimi ve hediye takdimiyle sona erdi.

Kaynak: İHA