17. Yarimada Spor Oyunlari, Ödül Töreniyle Sona Erdi

Çesme’nin ev sahipliginde, 9 ilçeden, 15 bransta, yaklasik bin 200 sporcunun katildigi 17. Yarimada Spor Oyunlari, ödül töreniyle sona erdi.

Çesme, Urla, Karaburun, Seferihisar, Selçuk, Narlidere, Menderes, Güzelbahçe ve Balçova olmak üzere toplam 9 ilçeden sporcularin katildigi 17. Yarimada Spor Oyunlari’nda, badminton, basketbol, 3 x 3, bocce, dart, futbol, kros, masa tenisi, mini voleybol, oryantiring, plaj voleybolu, satranç, taekwondo (kyorugi), tenis, yelken ve yüzme (açik su) branslarinda yaklasik bin 200 sporcu mücadele etti. 6 Mayis Pazartesi günü kortej yürüyüsü ile baslayan 17. Yarimada Spor Oyunlari, dün Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen ödül töreni ile sona erdi.

Ödül törenin; Çesme Kaymakami Mehmet Marasli, Narlidere Kaymakami Suat Dervisoglu, Çesme Belediye Baskan Vekili Banu Ayhan, Izmir Gençlik Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Müdürü Ismail Alsaç, Izmir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Faaliyetleri Birimi Sube Müdürü Enver Yilmaz, Çesme Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Büyükates, Ilçe Emniyet Müdürü Murat Dokumaci, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Yavuz Yasar, Çesme Sahil Güvenlik Karakol Komutani Yüzbasi Akin Satkan, Çesme Turistik Otelciler Birligi Baskani Yakup Demir, belediye meclis üyeleri ve sporcular katildi.



Mehmet Marasli: "Kazananin herkesin oldugu yarislar oldu"

Ödül töreninde konusma yapan Çesme Kaymakami Mehmet Marasli, "17’ncisini düzenlemis oldugumuz Yarimada Spor Oyunlari’nin, biraz serin bir havada ödül törenini yapiyoruz. Bu sene Izmir’e yayilan, Yarimada disinda ilçelere yayilan oyunlarin birincisi olacak. Kazananin herkesin oldugu yarislar oldu. Sporun, çocuklarimizin ruhsal ve bedensel gelismesinde öneminin ortaya çiktigi, arkadasligin, kardesligin pekistigi yarislar oldu. Ev sahipligini yaptigimiz, turizmcisi, spor kulüpleri ve kamu kurumlarinin el ele verdigi güzel bir organizasyon oldu. Ben de ilçe kaymakami olarak, gösterdiginiz emek, sabir ve destek için hepinize tesekkürlerimi iletiyorum. Tabii en büyük tesekkür de gençlerimize oluyor. Bir hafta boyunca çocuklarimiz, aileleri ile birlikte geldiler, yarislara katildilar. Onlari da özellikle tebrik etmek istiyorum. Sporu hiçbir zaman birakmamalarini, sporu sadece profesyonel olarak yapmak degil, sporun yasamlarinda her zaman var olmasi gerektigini düsünüyorum. Burada dagitacagimiz ödüllerin, sadece birincilerin degil, en basta da bahsettigim gibi kazananin herkesin oldugunu özellikle vurgulamak istiyorum. Sizleri burada agirlamaktan Çesme olarak mutlu olduk. Katilimin daha da arttigi, spor dallarinin gelistigi, yeni branslarin eklendigi yeni organizasyonlarda bulusmak umuduyla" dedi.



Enver Yilmaz: "6 günde, birbirinden farkli bransta, bin 200 sporcumuz yaristi"

Izmir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Faaliyetleri Birimi Sube Müdürü Enver Yilmaz da, "Çesmeli Beden Egitimi Ögretmeni Hikmet Dikmen’in 1990’li yillarda baslayip, 2008 yilina kadar ilmek ilmek ördügü spor kültürü ve bu kültürün olusturdugu organizasyonun 17’ncisini gerçeklestirmek nasip oldu. Bu organizasyonda, 6 günde birbirinden farkli bransta, bin 200 sporcumuz yaristi. Ev sahipliginden dolayi Çesme Kaymakamimiza, Belediye Baskanimiza ve ekiplerine, Çesme Turistik Otelciler Birligi Baskanimiza, Sisus, Ontur, Boyalik ve Ilica otel yönetimlerine, açik su yüzme yarisinda bizlere yardimci olan Sahil Güvenlik Komutanligimiza ve Çesme Marina’ya, yelken bransinda ev sahipligi yapan Tolga Bey’e, Tenis bransinda ev sahipligi yapan Celal Beye, katilan sporcular adina, organizasyon adina, Gençlik ve Spor Bakanligimiz adina çok ederim. Seneye görüsmek üzere" diye konustu.

Konusmalarin ardindan, 17. Yarimada Spor Oyunlari’nin organizasyon ekibi ve gönüllülerine, tesekkür belgeleri, Çesme Kaymakami Mehmet Marasli, Izmir Gençlik Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Müdürü Ismail Alsaç tarafindan verildi.

Tören, yarismalarda dereceye giren takimlara ve sporculara ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Kaynak: İHA