Ligden Düsen Giresunspor'da Kongre De Ertelendi

Kongreye giden Giresunspor Baskani Nahid Ramazan Yamak, bütün çabalarina ragmen destek bulamadiklari için Giresunspor’u bulundugu durumdan kurtaramadiklarini söyledi.

Trendyol 1. Lig’den küme düsen takimlarda biri olan Giresunspor’da olaganüstü kongre çogunluk saglanamadigi için ertelendi. Ekonomik nedenlerden dolayi elindeki futbolculari tutamayan, transfer tahtasi kapali oldugundan dolayi da transfer yapamayarak altyapi futbolculariyla ligi tamamlamak zorunda kalan Giresunspor’da alinan olaganüstü kongre karari çogunluk saglanamadigi için 18 Mayis tarihine ertelendi.

Süper Lig’e yükseldikten sonra üst üstte iki sezon ligden düsen Giresunspor’un kendini toparlamasi için alinan kongre kararin ardindan ise henüz resmi olarak adayligini açiklayan olmadi. Çok mücadele etmesine ragmen yeterli destegi bulamadiklarini anlatan Giresunspor Baskani Nahid Ramazan Yamak, "Göreve geldigimizde adeta ekonomik olarak çökmüs bir kulüp devraldik. Giresunspor’da yapilan usulsüzlüklerle ilgili bir inceleme baslattik ve bugün dava süreci devam etmektedir. Su anda sadece yabanci futbolculara 7.5 milyon Euro borcu bulunmaktadir. Bazi futbolcularla görüserek indirim talebimiz oldu ancak bunda da yeterli destek bulamadigimiz için maalesef basaramadik. Yerli futbolcularimiza ise yönetim olarak 70 milyon TL, federasyondan gelen paralarla ise toplamda 130 milyon TL bir ödememiz oldu. Ne yazik ki, yaptigimiz bütün girisimlere ve çabalarimiza ragmen transfer tahtasini açip oyuncu alamadik. Altyapi oyuncularimizla ligin sonuna kadar mücadelemizi sürdürdük" dedi.



"Giresunspor’un yaninda olmaya devam edecegiz"

Giresunspor’a talip olacak yeni yönetimi zor günlerin bekledigini de ifade eden Yamak, "Hocamizin sözlesmesi sezon sonuna kadardi. Yeni sezonda devam edip etmeyecegine yeni yönetim karar verecektir. Oyuncularim altyapidaki genç oyunculardan olusuyor. Hala transfer tahtasi kapali ve mali durumumuz da ortada. Henüz bir aday çikmadi ama önümüzde bir haftalik süre var. Bu süre içerisinde saglikli bir yönetim gelirse biz de elimizden gelen her türlü destegi vermeye haziriz. Gerek yabanci futbolcularla yaptigimiz indirim görüsmeleri, gerekse de ekonomik anlamda yönetimin ve Giresunspor’un yaninda olmaya devam edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA