Rasmus Ankersen Açiklamasi 'Süper Lig Çalismalarini Subat Ayinda Baslattik'

Göztepe Spor Kulübü Baskani Rasmus Ankersen, Süper Lig için çalismalari subat ayinda baslattiklarini söyleyerek, "1. Lig’den daha yüksek seviyeli ve daha zorlu bir meydan okuma bizleri bekliyor" dedi.

Trendyol 1. Lig’in bitimine iki hafta kala Süper Lig’e çikma basarisi gösteren Göztepe Spor Kulübü’nde Baskan Rasmus Ankersen, Gürsel Aksel Stadyumu’nda basin mensuplariyla bir araya geldi. Burada açiklamalarda bulunan Baskan Ankersen, Izmir’in gelismeye açik bir sehir oldugunu dile getirerek, "Sport Republic olarak bu potansiyeli gördük ve böyle bir yatirim yapmaya karar verdik. 2 yili tamamladik, temelleri oturttuk. Üstün çalismalarimizla yolculugumuzun ilk kismi basariyla bitirdik. Artik ikinci kisma geçiyoruz. Tüm sehrin destegini ve muhtesem kutlamalari görüyoruz. Herkese çok tesekkür ediyoruz. Ayni sekilde yolumuza çok çalisarak devam edecegiz" seklinde konustu.



"Sabirla basariyi yakalayacagiz"

Izmir’e ilk geldiklerinde çok çalismalarinin gerektigini bildiklerini ifade eden Ankersen, "Göztepe’de bazi temeller vardi. Biz de futbol yapilanmasini getirdik. Ilk yilimizda Türk futbolu ve pazariyla ilgili kisitli bilgimiz vardi. Ilk yilimizi ögrenmeyle ve yapilanmayi oturtmayla geçirdik. Ben herkese sabirli olmasini ve basarinin gelecegini söyledim. Ikinci yilimizda da çalismaya devam ettik. Azmimizle istegimizle basariyi yakaladik. Bu kesinlikle sürpriz degil. Ilk yolculugu tamamladik. Önümüzde çok daha fazla meydan okuma var, bunun farkindayiz. Biz kendimizi gelistirmeye ve ilerlemeye devam edecegiz. Ancak adim adim gidecegiz. Hizli ilerlemenin mutluluk getirecegine inanmiyorum. Göztepe olarak birkaç yilda yok olan bir kulüp olmayacagiz. Basarilari sabirla yakalayacagiz" diye konustu.



"Göztepe’yi her yerde anlatiyorum"

Gittigi her yerde Göztepe kültürünü anlattigini dile getiren Rasmus Ankersen, "Ben nerede olursam olayim her ülkede Göztepe’den ve taraftar kültüründen bahsediyorum. Takimi sürekli öne iten bir taraftar grubumuz var. Ben taraftarimiza minnettarim. Ancak futbolda su yilda surada olacagiz demek zor. Göztepe’nin çok güçlenecegini ve Izmir’in gücü olacagina inaniyorum. Göztepe’nin arkasinda olursak daha da güçlenecegiz. Futbol anlaminda adimizdan söz ettirecegiz. Her seyi bir anda gerçeklestirmek kolay degil, bir sürü bilesen var. Biz Ilerlemeye devam edecegiz ve kriterleri yerine getirdigimiz an Göztepe daha da büyüyecek" dedi.



"Bizleri yeni bir medyan okuma bekliyor"

Süper Lig’le ilgili çalismalara geçtigimiz subat ayinda basladiklarini vurgulayan Baskan Ankersen, "Biz Süper Lig’de nasil meydan okumalarin olacagiyla ilgili analizler yaptik. Yüksek seviye bir lig bizi bekliyor. Fiziksel kalite olarak, bireysel kalite olarak elbette 1. Lig’den daha yüksek seviyede bir ligde oynayacagiz. Önemli kulüplerin, mücadeleci takimlarin olacagi bir ligde oynayacagiz. Biz saygi duyacagiz ama birçok kulübü sasirtacagimiza inaniyorum" ifadelerini kullandi.

"Sepil olmasa gelemezdik"

Eski Baskan Mehmet Sepil’in çok önemli bir futbol insani oldugunu vurgulayan Ankersen, "Mehmet Sepil tebrik edilmeyi ve takdiri hak ediyor. Göztepe’de çok önemli temeller olusturuldu. Bugünkü basari Sepil olmasaydi yakalanamazdi. O olmasa yatirim yapmayi göze almazdik. Onunla geçirdigimiz zamanla çok önemli bilgiler edindim. Onunla hareket ettigimiz, Mehmet Sepil’in partneri oldugumuz için çok mutluyuz. Kendisinin çok bilgisi var, çok iyi çevresi var. Sepil bizim için çok güvenilir bir ortak. Fazlasiyla takdiri hak ediyor. Türkiye’ye ilk yabanci yatirimciyi getiren ilk kisi. Onu çok seviyoruz. Onunla uzun süre devam ederiz ve kulübü istedigimiz seviyeye getiririz" açiklamasinda bulundu.

"Oyunculariniz ve takiminiz sizin ürününüz"

Basarili bir futbol takimi yönetmek için çok birlesenin oldugunu söyleyen Rasmus Ankersen sözlerine söyle devam etti:

"Öncelikle futbolda nasil oynamak istiyoruz bunu iyi bilmek lazim. Oyunculariniz ve takiminiz sizin ürününüz. Buna uygun olarak dogru transferler yapmak zorundasiniz. Bu da futbol kültürünüzü, yapilanmanizi olusturacak. Oyuncu iyi olabilir ama dogru oyuncuyu bulmak gerekli, bu teknik direktör için de gerekli. Biz hoca degisikligine gittik. Biraz daha fazlasina ihtiyacimiz vardi. Eski teknik direktörümüz Radomir Kokovic de burada istikrarli isler gerçeklestirdi. Basarili olmak adin birçok birlesen var. Dogru oyuncuyu ve dogru hocayi bulusturmak bunlarin basinda. Teknik futbol oynamak istiyorsaniz teknik oyunculari seçeceksiniz, fizik olarak iyi olacaksaniz fizigi güçlü oyunculari getireceksiniz. Bunu mimarlik gibi düsünüyoruz."

"Büyük isimler görecegimizi sanmam"

Futbolcu yetistirmenin en büyük amaçlari oldugunu vurgulayan Baskan Ankersen, "Göztepe’de bu konuda basarili olduk. En büyük hirslarimizdan biri en iyi Türk futbolculari yetistirmekti, bunda basarili olduk. Önümüzde Taha örnegi, Ümit örnegi var. Yurt disindan getirdigimiz Antony Dennis de iyi bir örnek. Yetenek gelistirme adina Afrika’dan önemli oyuncular bulmaya çalisiyoruz. Bu stratejiye devam edecegiz. Göztepe için aç, potansiyeli yüksek gençleri getirmek için çalisiyoruz. Onlara Süper Lig’de sans vermek için her seyi yapacagiz. Çok büyük isimler görecegimizi düsünmüyorum. Bizim çalisma prensibimiz bu degil. Geçmisinde oyuncu çok iyi seyler yapmis olabilir ama bu gelecekte basarili olacagi anlamina gelmez. Biz potansiyele odaklaniyoruz. Biz oyuna uygun oyuncalara odaklaniyoruz. Bizim siddetli, agresif oyun anlasimiz var. Futbolcu seçerken bu oyun tarzini sahaya yansitacak oyunculara odaklanacagiz" dedi.



"Göztepe’yi yurt disina tanitmak istiyoruz"

Göztepe’nin muhtesem bir mazisi oldugunu söyleyen Ankersen "Bu tutkuyu ve sadakati hissediyorsunuz. Buraya gelme potansiyeline sahip oyunculara bu kriterleri anlatmak çok önemli. Biz ayni istikrarimizi sürdürdügümüz durumunda birçok oyuncu buraya gelecek. Yurt disina Göztepe’yi tanitmak bizim projelerimizden biri. Gelen oyuncular buradan ayrilmak istemiyor. Bizim pozitif örnek olusturmamiz çok önemli. Yabanci yatirim büyük sorumluluk getiriyor. Bunun dünyada kötü örnekleri de var. Bizler basarilarimizla bunu yansitmaliyiz. Türk futbolunda müthis bir potansiyel var. Özel sahipli yatirimcilik insanlara farkli sorumluluklar getiriyor. Hesaplari dogru yapmanizi gerektiriyor. Diger kulüpler ise beni ilgilendirmiyor" degerlendirmesinde bulundu.

"Futbolda olay dogru olusum, dogru kültür ve dogru seçimdir"

Altyapidan oyuncu çikarmak için çok çalistiklarini dile getiren Rasmus Ankersen, "Biz altyapiya yatirimlar yapmak istiyoruz. Genç yetenekleri kesfetmek istiyoruz. Maalesef altyapi tesisi sikintimiz var. Sehrin destegini, yetkililerin destegini istiyoruz. Dogru tesis için dogru alanlar olmali. Yönetimle de konusuyoruz ancak kesinlikle altyapiyla ilgili tesislesmeyle ilgili destege ihtiyacimiz var. Para, futbolda önemli ama tek sey degil. Teknik Direktörümüz Stanimir Stoilov hocanin bir lafi vardir, ’Futbolda para oynayamaz’ diye. Futbolda olay dogru olusum, dogru kültür ve dogru seçimdir. Para disinda farkli yöntemlerimiz var. Türk futbolunun yasadigi sorunlardan bir tanesi, futbol sadece transferler üzerinden okunmaya çalisiliyor. Birçok iyi oyuncuyu bir araya getirisiniz ama dogru plan yoksa basari gelmez. Türkiye’de bu eksik, dünyada da bu eksik" ifadelerini kullandi.

"Southampton’in sampiyon olmasini istiyorum"

Sport Republic’in, Göztepe ile birlikte yönettigi Ingiltere Championship temsilcisi Southampton’la is birligi içinde oldugunu ifade eden Baskan Ankersen, "Iki takim arasinda transferler olabilir. Göztepe’den de, Southampton’a oyuncu gidebilir. Ancak bu transferler hem iki kulüp adina hem de oyuncular adina anlamli olmali. Bunun en güzel örnegi kaleci Mateusz Lis. Lis Southampton’tan buraya geldi. Herkes için anlamli oldu. Ancak iki takim arasinda su an netlesen transfer yok" yorumunu yapti.

Ankersen, Southmapton’in da Championship’te play-off oynayacagini hatirlatarak sözlerini su sekilde tamamladi:

"Takimimiz West Bromwich’le play-off oynayacak. Yillar önce Brentford’da sampiyon olmustuk. Umarim ayni basariyi yakalariz. Ben takimimiza ve hocamiza güveniyorum. Burada yasadigimiz mutlulugu Ingiltere’de de yasariz."

Kaynak: İHA