Milli Taekwondoculardan 6 Madalya Daha

Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Sampiyonasi’nin ikinci gününde milli sporcular, 1 altin, 4 gümüs ve 1 bronz olmak üzere 6 madalya kazandi. Milli sporcu Enbiya Taha Biçer Avrupa sampiyonu oldu.

Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen sampiyonanin ikinci gününde Türkiye’yi taekwondo ve para taekwododa 4’er olmak üzere 8 sporcu temsil etti. Taekwondocular, 1 altin, 2 gümüs madalya kazanirken, para taekwondoculari günü 2 gümüs ve 1 bronz madalya ile tamamladi.

Erkekler 87 kiloda mücadele eden Enbiya Taha Biçer, rakiplerini geçerek kariyerinin ilk Avrupa sampiyonlugunu kazandi. 23 yasindaki sporcu, son Avrupa Sampiyonasi’nda da bronz madalya kazanmisti.

Kadinlar 53 kiloda Zeynep Taskin ve +73 kiloda Nafia Kus Aydin da Türkiye’ye gümüs madalya kazandiran isimler oldu. 21 yasindaki Zeynep Taskin, ilk kez katildigi Avrupa Sampiyonasi’nda madalya sevinci yasarken, tecrübeli sporcu Nafia Aydin Kus, 4. kez bir Avrupa Sampiyonasi’ndan madalya ile ayrildi.

Para taekwondo müsabakalarinda ise erkekler K44 63 kiloda Mahmut Bozteke ile kadinlar K44 52 kiloda Meryem Betül Çavdar gümüs, ayni kiloda Lütfiye Özdag bronz madalya kazandi.

Türkiye, iki gün sonunda toplam madalya sayisini 2 altin, 8 gümüs ve 2 bronz olmak üzere 12’ye yükseltti.

Sampiyonanin üçüncü gününde 4 taekwondo ve 6 para taekwondocu madalya mücadelesi yapacak.

Kaynak: İHA