Fitness Sporcusu Saglik Çalisani Kadinin Basari Hikayesi Görenleri Hayran Birakti

Elazig’da vücut gelistirme ve fitness sampiyonu esi sayesinde spora baslayan saglik çalisani Tuba Yildirim, 4 yildir hem yaptigi spor hem de yasam stiliyle dikkat çekiyor.

Elazig’da yasayan 1 çocuk annesi Tuba Yildirim, özel bir hastanede yillardir saglik çalisani olarak görev yapiyor. Yildirim, dünya vücut gelistirme ve fitness sampiyonlugu ve ikinciligi bulunan esi Ugur Yildirim ile ’sporcu beslenmesi’ farkliligi nedeniyle spora basladi.

Yaklasik 4 yildir profesyonel vücut gelistirme ve fitness ile ilgilenen 34 yasindaki Yildirim, yasam stili ve yaptigi sporla dikkat çekiyor. Ayni zamanda saglik sektöründe çalisan Yildirim, sampiyon esi ile birlikte açtiklari salonda hem genç sporcu yetistiriyor hem de önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan Türkiye Vücut Gelistirme ve Fitness Sampiyonasi’na hazirlaniyor.

"Elazig’da vücut gelistirme alaninda kadin sporcu olarak tekim"

Esinin vesilesiyle bu spor basladigini ifade eden Tuba Yildirim, "Yaklasik 4 yildir profesyonel olarak bu sporu yapiyorum. Esimle tanistiktan sonra bu spora basladim ve ondan sonra profesyonel olarak devam etmeye çalisiyoruz. Elazig’da vücut gelistirme alaninda kadin sporcu olarak bir ilkim. Insallah bunu da sampiyonlukla taçlandiracagiz. Önceligimiz sampiyonluk ardindan da dünyaya açilmak niyetindeyiz. Son yillarda bir artis var ama kadin sporcu olmak biraz zorlu bir süreç oluyor. Kadinlarin biraz daha ilgisinin artmasini temenni ediyoruz. Ben saglik çalisaniyim. Esimle de bu meslekle vesilesiyle tanistik ve ondan sonra esim beni spora tesvik etti. Bu spor, sadece vücut gelistirme ya da kas orani yükseltme anlaminda degil, saglik açisindan çok önemli" dedi.

14 yildir vücut gelistirme sporuyla ilgilenen esi 33 yasindaki Ugur Yildirim ise, "Dünya sampiyonlugu ve dünya ikinciligim var. Yaklasik 5 senedir de kendi spor kulübümüzü isletiyoruz. Burada gençlere örnek olmaya ve insanlari spora tesvik etmeye çalisiyoruz. Su anki en büyük hedefimiz de birkaç sampiyonluk daha alip gençlere daha çok örnek olmak, sporu ve saglikli yasami insanlara daha çok lanse edebilmek. Esim bu spora beni görerek tesvik oldu. Ilk tanistigimiz zaman kendisi sporla ilgilenmiyordu. Kendisi benden gördükçe hosuna gitti. Ayrica sporcu beslenmesi farkli oldugu için evde biraz uyumsuzluk oluyordu. Ya ben ona uyum saglayacaktim ya o bana. Esim su anda Elazig’da bu spor bransinda eger sampiyon olursa, bu dereceye ulasmis ilk kadin sporcu olacak. Bu konuda kendisiyle gerçekten gurur duyuyorum. Bu zor bir spor. Kendisi çok iradeli. Insallah, 14 hafta sonra bunu bir Türkiye sampiyonlugu ile taçlandiracagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA