Aydin'in Demir Yumruklari Sampiyonadan 4 Madalya Ile Döndü

Düzce’de düzenlenen Okul Sporlari Gençler-A Erkekler ve Kadinlar Türkiye Ferdi Boks Sampiyonasi’na katilan Aydin’in demir yumruklari, sampiyonadan 4 madalya ile döndü.



Okul Sporlari Gençler-A Erkekler ve Kadinlar Türkiye Ferdi Boks Sampiyonasi, Düzce’nin ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Sampiyonada Aydin’i temsil eden Simge Bekler, Tevfik Akkas, Ibrahim Alp Bakir ve Yagmur Turhal basarilariyla sampiyonaya damga vurdu. Kiyasiya mücadelenin yasandigi sampiyonada rakiplerini alt etmeyi basaran Aydin’in demir yumruklari kiran kirana geçen mücadelelerin ardindan 3 altin ve 1 bronz olmak üzere sampiyonadan 4 madalya ile döndü. 48 kiloda ringe çikan Simge Bekler, Genç Kadinlar Türkiye Birincisi olarak ikinci kez Türkiye Sampiyonu, 51 kiloda ringe çikan milli sporcu Tevfik Akkas, Genç Erkekler Türkiye Birincisi olarak üçüncü kez Türkiye Sampiyonu, 60 kiloda ringe çikan milli sporcu Ibrahim Alp Bakir, Genç Erkekler Türkiye Birincisi olarak dördüncü kez Türkiye Sampiyonu oldu. 70 kiloda ringe çikan Yagmur Turhal ise Genç Kadinlar Türkiye Üçüncüsü oldu. Ayrica 51 kiloda ringe çikan milli sporcu Tevfik Akkas, turnuvanin en dövüsken boksörü ödülüne layik görüldü.



Türkiye Boks Federasyonu Aydin Boks Il Temsilcisi ve Genç Erkekler Boks Milli Takim Bas Antrenörü olan Yavuz Kiliç ise ögrencilerini tebrik ederek "Düzce’de düzenlenen Okul Sporlari Gençler-A Erkekler ve Kadinlar Türkiye Ferdi Boks Sampiyonasi’na ilimizi temsilen katildik ve sampiyonayi, 3 altin ve 1 bronz olmak üzere 4 madalya ile tamamladik. Bize desteklerinden ötürü basta Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüze ve her türlü imkan ve destegini bizden eksik etmeyen Il Müdürümüz Cenap Fillikçioglu basta olmak üzere ilgili müdürlerimize, bizlere inanip dualarini esirgemeyen ve emegi geçen herkese tesekkürü bir borç bilirim. Aldigimiz her madalyayi babam Abdulaziz Kiliç’a ithaf ettik. Kabri nur mekani cennet olsun insallah. Hedefimiz 23-31 Ekim 2024 tarihleri arasinda Bahreyn’in Manama kentinde yapilacak olan ISF Dünya Sampiyonasi" dedi.

Kaynak: İHA