Ankaragücü'nden PFDK Sevkine Iliskin Açiklama Açiklamasi 'Zavalli Bir Helallesme Çabasi Olarak Yorumluyoruz'

MKE Ankaragücü, Besiktas ile oynadiklari Ziraat Türkiye Kupasi yari final rövans müsabakasi sonrasi yapilan PFDK sevklerine iliskin, “Kulübümüze, camiamiza, teknik direktörümüz Emre Belözoglu’na ve takim kaptanlarimizdan Atakan Çankaya’ya 90 dakika küfür eden rakip takim taraftarlarinin çirkin ve kötü tezahürattan sevk edilmemesini zavalli bir helallesme çabasi olarak yorumluyoruz” denildi.

MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupasi yari final rövansinda Besiktas müsabakasi sonrasi PFDK sevklerine iliskin açiklama yayimladi. Teknik Direktör Emre Belözoglu ve takim kaptani Atakan Çankaya’ya tribünlerde edilen çirkin ve kötü tezahüratin cezasiz kaldigi vurgulanan yazili açiklamada, su ifadelere yer verildi:

“Hukuksuz, kuralsiz ve tarafli yönetim anlayisini kendine ilke edinmis mevcut Türkiye Futbol Federasyonu’nun skandal PFDK sevkine iliskin degerlendirmelerimizi spor kamuoyu ile paylasiyoruz. ‘Besiktas A.S. Kulübü’nün 7 Mayis tarihinde oynanan Besiktas - MKE Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupasi müsabakasindaki ‘saha olaylari’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 52. maddesi uyarinca PFDK’ya sevkine karar verilmistir.’ Besiktas ile oynadigimiz Türkiye Kupasi karsilasmasinda kulübümüze, camiamiza, teknik direktörümüz Emre Belözoglu’na ve takim kaptanlarimizdan Atakan Çankaya’ya 90 dakika küfür eden rakip takim taraftarlarinin FDT’nin 53/3. maddesi uyarinca çirkin ve kötü tezahürattan sevk edilmemesini zavalli bir helallesme çabasi olarak yorumluyoruz. Ayni stadyumda kendisine edilen küfürlere parmak sallayip, stadyumu terk ederek karsilik veren Mehmet Büyükeksi’nin, küfürler esliginde saha içi ve saha kenarinda görevini yapmaya devam etmek zorunda olan kisilere karsi da TFF baskani olarak sorumlulugu oldugunu hatirlatiriz. Bu karsilasmada edilen küfürler Türkiye gündemine girmis olup, ajans muhabirleri maç sonu basin toplantisinda teknik direktörümüz Emre Belözoglu’na, resmi yayinci kurulus spikeri de futbolcumuz Atakan Çankaya’ya bu konuda soru sorma geregi duymustur. Peki yaklasik 40 bin taraftarin dakikalarca gerçeklestirdigi küfürlü tezahürata iliskin sevk yapilmamasinin nedeni nedir? Kaldi ki bu federasyonun kurulu, 9 Mayis günü açiklanan kararlarinda Alanyaspor karsilasmasinda hemen her stadyumda gerçeklesebilecek tezahüratlarla ilgili kulübümüze 350 bin TL para cezasi ve 7 blok için bir sonraki karsilasmada müsabakaya giris cezasi uygulamistir. Haklarinda yapilan her elestiriye en hizli sekilde resmi hesaplarindan cevap veren federasyon ve kurullarindan, futbolumuzdaki güven erozyonunun daha da büyümemesi adina ivedi olarak bir cevap bekliyoruz. Bu sorunun 3 cevabi var; Sizce hangisi TFF? Karsilasmanin temsilcileri Kerem Baykalmis, Turgay Aytepe ve Nazif Çildir’i isitme engelleri olmasina ragmen maçta görevlendirdiniz. Stadyumlarda artik çirkin ve kötü tezahürat için sevk yapilmayacak. Uygulamaya bu karsilasma ile basladiniz. Temsilcilerin raporlarinda çirkin ve kötü tezahürat yer almasina ragmen, sevk etmeye cesaret edemediniz. Yönetim anlayisinizda kanun ve kural tanimiyorsunuz. Elbet gerçeklesecek TFF Seçimli Mali Kurulu’nda günahlarinizin hesabini futbol kulüplerine vereceksiniz.”

Kaynak: İHA