Genç Yetenekler Türkiye Sampiyonasi Biletini Kapti

Yalova, 2023-2024 sezonu Okul Sporlari Masa Tenisi Küçük (Erkek-Kiz) müsabakalarina ev sahipligi yaparak genç sporculari agirladi. Bu heyecan dolu etkinlikte, Türkiye’nin dört bir yanindan gelen yetenekli sporcular mücadele etti.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Özel Yalova Güçlü Ortaokulu ise gösterdikleri performansla dikkatleri üzerlerine çekti. Türkiye Sampiyonasi biletini alarak basarili bir çikis yakalayan okullar, gelecek müsabakalara umutla bakiyor. 90. Yil Spor Salonu’nda 26-28 Nisan tarihleri arasinda yapilan maçlarda erkeklerde Istanbul’dan Özel Günesli Final Ortaokulu ve FMV Özel Ispartakule Isik Ortaokulu, Eskisehir’den Özel Yeni Yol Ortaokulu, Sakarya’dan Akyazi Imam Hatip Ortaokulu ve Pinarlibaci Ortaokulu, Bilecik’ten Orhangazi Imam Hatip Ortaokulu, Bursa’dan Sadettin Türkün Ortaokulu, Düzce’den Hürriyet Ortaokulu, Kütahya’dan Ressam Abdullah Taktak Ortaokulu ile Yalova’dan Özel Yalova Güçlü Ortaokulu mücadele etti.

Kizlarda Sakarya’dan Sehit Mahmutbey Ortaokulu, Düzce’den Ilhami Reyhan Turan Ortaokulu, Eskisehir’den Namik Kemal Ortaokulu, Kocaeli’nden Körfezkent Emlak Konut Ortaokulu, Kütahya’dan 1 Eylül Imam Hatip Ortaokulu, Istanbul’dan Haci Mehmet Cingil Ortaokulu ve Seyhli Ortaokulu’nun yani sira ilimizi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu temsil etti.

Organizasyonun ilk gününde teknik toplanti ve kura çekimi gerçeklestirilirken, ikinci gün erkekler ve kizlarda ilk 3 tur müsabakalari yapildi. Üçüncü günde 4-5 ve 6. maçlari oynadiktan sonra dereceye giren okullar ödüllendirildi.

Erkeklerde birinciligi Özel Günesli Final Ortaokulu, ikinciligi FMV Özel Ispartakule Isik Ortaokulu kazanirken üçüncülü kupasinin sahibi Özel Yalova Güçlü Ortaokulu oldu. Kizlarda ise Sehit Mahmutbey Ortaokulu sampiyonluga uzanirken, Mehmet Akif Ortaokulu ikinciligi, üçüncülügü Namik Kemal Ortaokulu kazandi.

Dereceye giren okullara kupa ve madalyalarini Spor Hizmetleri Müdürü Murat Altuntas, Spor Sube Müdürü Musa Aslan, uluslararasi hakem Zeynep Süslü, Masa Tenisi Il Temsilcisi Feridun Toparlak takdim etti.

Kaynak: İHA