Abdullah Avci'dan, Paul Onuachu'ya Yakin Markaj

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, takimda kiralik olarak oynayan Nijeryali golcü Paul Onuachu ile gelecek sezon takimda devam etmesi için bire bir görüsmeler yaparken, Ingiliz ekibi Southampton’un verecegi karar bu transferde belirleyici olacak. Bordo-mavililerde stoper bölgesi için Türk asilli oyuncu Eray Cömert ismi gündeme geldi.

Trendyol Süper Lig’de geçtigimiz hafta Gaziantep FK karsisinda 2-0 geriye düsmesinin ardindan 3 gol ve 1 asistle Trabzonspor’u galibiyete tasiyan Nijeryali futbolcu Paul Onuachu, bordo-mavililerin en golcü oyuncusu oldu. Gelecek sezon takimda kalip, kalmayacagi merakla beklenen Onuachu ile ilgili olarak farkli formüller üzerinde duruluyor.

Trabzonspor yönetimi ve Teknik Direktör Abdullah Avci, kiralik olarak forma Paul giyen Onuachu’nun gelecek sezonda takimda kalmasi için çalismalarini sürdürüyor. Avci, Nijeryali futbolcuyla bire bir görüsmeler yaparak, olumlu dönüsler alsa da takimi Southampton’in verecegi karar bu transfer belirleyici olacak. 29 yasindaki futbolcunun, 2026 yilina kadar ile Ingiliz ekibi sözlesmesi bulunuyor.

Southampton, Belçika’nin KRC Genk takimindan 18 Milyon Euro karsiliginda transfer ettigi Paul Onuachu’yu bonservisiyle birlikte vermeyi planliyor. Ciddi bir maliyeti bulunan Onuachu ile ilgili gelecek olan teklifleri degerlendirmeye alacak olan Ingiliz kulübünün beklentilerine karsilik bulunmamasi halinde Trabzonspor’un yeniden kiralama istegini degerlendirmeye alacak. Trabzon’da mutlu oldugunu ve kalmak istedigini her firsatta dile getiren Nijeryali futbolcu, bordo-mavili kulübün elini güçlendirmis olacak.

Ertugrul Dogan: "Görüsmelere basladik"

Trabzonspor Baskani Ertugrul Dogan, Paul Onuachu ile ilgili olarak kiralama formülü üzerinde durduklarini belirterek, "Southampton kulübü oyuncuyu bonservisiyle satmak istiyor. Ciddi bir maliyeti var. Bizim kulüp olarak bu maliyetleri karsilamamiz mümkün gözükmüyor. Kiralama formülü üzerinde duruyoruz" ifadelerini kullandi.

Eray Cömert yeniden gündemde

Önümüzdeki sezon güçlü bir kadroyla sezona baslayip, sampiyonlugu yeniden yasamak isteyen Trabzonspor, Fransa’nin FC Nantes takiminda kiralik olarak forma giyen defans oyuncusu Eray Cömert’i yeniden gündemine aldi. Geçtigimiz sezonda bordo-mavili kulübün gündemine gelen Cömert, Isviçre’nin Basel ekibinden, Ispanya’nin Valencia takimina transfer olmustu. La Liga ekibinde yasanan teknik direktör degisikligi sonrasi burada forma bulmakta zorlanan 26 yasindaki oyuncu bu sezon basinda Fransa’nin Nantes Kulübü’ne kiralik olarak gitmisti. Valencia ile 2026 yilina kadar sözlesmesi bulanan Erdal Cömert’in güncel durumuyla ilgili olarak temaslarini sürdüren Karadeniz ekibi, Isviçre Milli Takimi’nda da forma giyen Cömert’i kadrosuna katmasi halinde yerli statüsünde oynatabilecek.

Trabzonspor, yabanci kontenjani nedeniyle gurbetteki Türk asilli oyuncularla ilgili genis kapsamli arastirmalarini sürdürürken, Nantes’ta 22 lig maçinda forma giyen Eray Cömer, 2 de gol atti. Basarili defans oyuncusu, 2019-2020 sezonunda UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Basel formasiyla Trabzonspor’a karsi iki maçta da forma giymisti.

Kaynak: İHA