Van'da Ödüllü Satranç Turnuvasi Son Buldu

Türkiye Satranç Federasyonu Van Il Temsilciligi tarafindan 2023-2024 egitim ögretim yili okul sporlari bölge yarismalari çerçevesinde “Okullar Arasi Küçükler, Yildizlar ve Gençler Takim Satranç Grup Yarismasi” turnuvasi son buldu.

Van’daki çesitli okullardan katilimcilarin yer aldigi turnuva, satranç sporunun gençler arasinda yayginlasmasi ve gelisimlerine katki saglamak amaciyla organize edildi. Yarismalar, strateji ve zeka üzerine kurulu satranç oyununda genç yeteneklerin mücadelesine sahne oldu. 13 ilden 43 okul takimindan toplam 350 ögrenci, antrenör ve hakemin katildigi turnuva, ödül töreniyle son buldu.

Bölge yarismasinda kategorilerinde ilk 4 dereceyi alan takimlara basari belgesi ve madalyalari Gençlik ve Spor Il Müdürü Yalçin Özdemir tarafindan verildi.

Gençler, Yildizlar ve Küçükler kategorilerinde ilk 4 dereceyi elde eden takimlar ise Türkiye finalinde oynamaya hak kazandi.

Açiklamalarda bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Van Il Temsilcisi Adnan Yaviç, turnuvanin basariyla tamamlandigini belirterek, katilim saglayan yarismacilara tesekkür etti.

Kaynak: İHA