Necla Güngör Kiragasi Açiklamasi 'Taktik Anlamda Çalistigimiz Her Seyi Sahada Görmek Bizim Için Mutluluk Verici'

A Milli Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Necla Güngör Kiragasi, mücadele gücü yüksek bir ekiple karsilastiklarini dile getirerek, “Taktik anlamda çalistigimiz her seyi sahada görmek bizim için mutluluk verici” dedi.

A Milli Kadin Futbol Takimi, 2025 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri B Ligi 1. Grup ikinci maçinda sahasinda karsilastigi Macaristan’i 2-1 maglup etti. Karsilasmanin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan A Milli Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Necla Güngör Kiragasi, “Mücadele gücü çok yüksek bir takimla karsilasacagimizi zaten biliyorduk. Çalismalarda taktigimizi de ona göre olusturduk. Iki tane de senaryomuz vardi. Ilk yarida topu olabildigince tutup devreye pozisyon vermeden girmeyi ve Iki yarida da hücum oyuncularimizi devreye sokarak sonuca gitmek istiyorduk. Aslinda ilk devrede yedigimiz gol disinda düsündügümüz gibi oldu. Oyuncularim disiplinlerini kaybetmediler. Mücadeleyi sonuna kadar devam ettirdiler. Taktik anlamda çalistigimiz her seyi sahada görmek bizim için mutluluk verici. Dünya siralamasinda Macaristan 4, biz ise 62. siradayiz. Bu farka ragmen oyuncularim sahada verdikleri mücadele ile kadin futbolu anlaminda ne kadar ileriye gidebileceklerini gösterdiler. O yüzden son derece mutluyum. Bu görmüs oldugunuz kizlar, ülkeleri için ve kadin futbolunun gelisimi için ciddi anlamda emek veren oyuncular. Bu sebeple son derece gururluyum.

“Hedefimiz play-off’lara kalmak”

Yavas ama emin adimlarla ilerlediklerini vurgulayan Necla Güngör Kiragasi, “Hedefimiz öncelikle B Ligi’nde kalmak. Hemen A Ligi’ne gidelim gibi hizli adimlar atmak istemiyoruz. Adimlarimiz yavas ama saglam olsun istiyoruz. C Ligi’ndeki süreci de 4 yil içerisinde insa edebildik. Yapilan yatirimlarin meyvelerini henüz topluyoruz. Tabi B Ligi’nde kalici olup C Ligine hiç düsmeden Isviçre’nin ardin ikinci olarak Play-offlara kalmak istiyoruz. Bu maç o yüzden çok kiymetliydi. Macaristan’i puan olarak altimiza attik. Azerbaycan ile oynayacagimiz maçlari kazanarak puanimizi 9’a yükseltmek istiyoruz” diye konustu.

Stadyuma gelerek destek veren taraftarlara tesekkür eden Kiragasi, “Mübarek Ramazan Bayrami arefesinde buraya gelerek bizi destekleyen taraftarlarimiza tesekkür ederim. Tüm izleyenlerimizin bayramini kutluyorum. Kadinlar Milli Takimi’nin kalecisi Selda Akyüz’ün annesi rahatsizlandigi için kadrodan çikarmak zorunda kaldik. Pamuk annenin de ellerinden öpüyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA