Trabzonspor'da Savunma, Ugurcan Çakir'in Performansinda Büyük Etken

Trabzonspor’un Milli eldiveni Ugurcan Çakir’in performansinda, savunma tandemindeki istikrasizlik da etkili oldu. Son iki sezonda bordo-mavili takim dörtlü savunmasinda 18 farkli isim görev aldi.

Trabzonspor ve A Milli Takim’daki performansiyla elestirilen Ugurcan Çakir, bu sezon Trendyol Süper Lig’de forma giydigi 29 maçta kalesinde 37 gol gördü. 9 maçta ise kalesini gole kapatan milli eldiven, geçtigimiz sezon ise forma giydigi 31 maçta kalesinde 48 gol görmüstü. Çakir, sampiyonluk sezonunda ise 36 lig maçinda 33 golle sezonu kapatirken 11 maçta ise kalesinde gol görmedi.

Milli takimda da düsüs yasiyor

Hazirlik maçinda 12 Eylül 2023’de 4-2 kaybedilen Japonya karsisinda kalesinde 3 gol gören Çakir, Avrupa Sampiyonasi elemelerinde oynanan Hirvatistan ve Letonya maçlarinda kalesini gole kapatirken Galler maçinda ise kalesinde 1 gol gördü. Ugurcan Çakir, Avrupa Sampiyonasi öncesi Avusturya ile oynanan hazirlik maçinda ise kalesinde 6 gol gördü.

Savunma tandemi performansini etkiledi

Trabzonspor’da kaleci Ugurcan Çakir’in performansini geçtigimiz sezondan itibaren yasanan degisimler de etkiledi. Sampiyonluk sezonu sonrasinda performansi nedeniyle elestirilen milli kalecinin bordo-mavili takimda oynadigi savunma dörtlüsünde sürekli degisim yasandi. Son iki sezonda Çakir’in önündeki dörtlüde 18 farkli oyuncu görev aldi. Kadro istikrarini savunma bölgesinde de yakalamakta zorluk yasayan bordo-mavililerde, milli kalecinin arzuladigi performansa ulasamamasinda etkili oldu.

Edgar le ve Hugo ile uyum yakalamisti

Trabzonspor’un sampiyon oldugu sezonda savunmada iki isim ön plana çikmisti. Edgar le ve Hugo iyi bir uyum yakalarken, iki oyuncu da ayni dili konusuyordu. Savunmada yakalanan uyumun en önemli parçalarindan biri haline gelen Ugurcan Çakir da, iki ismin nerede ve ne zaman hata yapabilecegini iyi kestiriyordu. Son iki sezonda orijinal tandemi bulmakta zorlanan Karadeniz ekibinin, önümüzdeki sezon savunma bölgesine önemli takviyeler yapmasi bekleniyor. Abdullah Avci da yeni sezonda savunmayi emanet edecegi isimler üzerinde titiz bir çalisma yapiyor.

Kaynak: İHA