Samsunspor, TFF'yi 'Acil' Seçimli Genel Kurula Davet Etti

SAMSUN – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, 18 Temmuz’da seçimli genel kurul yapacak Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF), ’acil’ olarak seçimli genel kurula davet etti.

TFF, 18 Temmuz’da mali genel kurulu, seçimli genel kurul olarak yapma karari aldiklarini açikladi.

Samsunspor Futbol Kulübü ise Türk futbolunun bir kaos içerisinde oldugunu ve bu ortamdan çikilmasi adina 3,5 ay beklemenin mantiksiz oldugunu ifade ederek seçimli genel kurulun bir an önce ve çoklu adayla yapilmasi gerektigini ifade etti.

Kulüpten yapilan yazili açiklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafindan 18 Temmuz tarihi için seçimli genel kurul karari alindi. Ancak, açiklanan genel kurul tarihi oldukça geç oldugu gibi, bu tarihe kadar 3,5 aylik sürede ne gibi aksiyonlar alinacagi konusunda hiçbir bilgi kamuoyu ile paylasilmadi. Futbolumuzdaki mevcut ortam ve gidisat ile MHK ve VAR’in günden güne artan haksiz ve hakkaniyetiz kararlari dikkate alindiginda, her geçen gün kan kaybeden ve marka degeri düsen Türk Futbolumuzun kaybedecek bir dakikasi dahi bulunmamaktadir. Her zaman temiz, adil ve esit futbolu savunan Samsunspor Futbol Kulübü ve camiasi; Süper Kupa’daki bardagi tasiran son damladan sonra, futbolumuzdaki bu mevcut ortam ve kötü gidisattan oldukça rahatsizdir” ifadeleri kullanildi.

Açiklamada ayrica su ifadelere de yer verildi:

“Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun yapmasi gereken, ivedilikle alacagi aksiyonlar ile Türk futbolunu bu kaos ortamindan ve kötü gidisattan bir an evvel çikarmasi olacaktir. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan talebimiz; sezon sonunu beklemeden hizli bir sekilde seçimli genel kurula gidilmesinin saglanmasi ve herkes için adil bir seçimin gerçeklestirilmesidir. Ayrica, seçimli genel kurulda baskanlik yarisinin çoklu adayli yapilmasi ve TFF’nin tüm kurullarinin da adil bir biçimde seçimle belirlenmesi gerekliligini kamuoyunun dikkatine sunariz.”

Kaynak: İHA