Memik Yilmaz Açiklamasi 'Gaziantep'i Süper Lig'de Tutmaya Devam Edecegimizin Bilincindeyiz Ve Inaniyoruz'

Gaziantep Futbol Kulübü Baskani Memik Yilmaz ve Teknik Direktör Selçuk Inan, takimi ligde tutmak istediklerini ve bunun için yogun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Gaziantep FK Baskani Memik Yilmaz, yönetim kurulu üyeleri ve Teknik Direktör Selçuk Inan basin mensuplari ile iftar programinda bir araya geldi. Düzenlenen programin ardindan basin açiklamasi yapan Gaziantep FK Baskani Memik Yilmaz ile teknik direktör Selçuk Inan, taraftarlara ve Gaziantep’teki is insanlarina seslenerek son 7 maç için destek olmalari yönünde çagrida bulundu.

“Gaziantep’i Süper Lig’de tutmaya devam edecegimizin bilincindeyiz ve inaniyoruz"

Taraftarlarin ve tüm herkesin Gaziantep FK’ya destek olmasi gerektigini belirten Memik Yilmaz yaptigi açiklamada, “Yönetim kurulumuzla birlikte son zamanlarda yasadigimiz olumsuz havanin ardindan sizlerle bir araya gelerek kafanizdaki sorulara bir cevap vermek üzere toplanmak istedik. Biliyorsunuz 6 Subat 2023 depreminin ardindan çok zor günler yasadik. Hiçbir zaman içimizdeki sorunlari sehrin gündemi yapmayip yönetici arkadaslarimizla birlikte büyük fedakarliklarda bulunduk. Transfere kapali olan bir takima harcadigimiz mesai, harcadigimiz paralar her sey ortada alacagimiz birkaç galibiyetle Gaziantep ismini Süper Lig’de tutmaya devam edecegimizin bilincindeyiz ve inaniyoruz. Ancak bu noktada sehrimizin de bizlere olan desteginin durma noktasina gelmesi bu kadar kritik karsilasmada bile tribünlerde bin-2 bin taraftara oynamamiz sehrimize yakismiyor. Bunu ne yazik ki üzülerek söylüyorum, bu kulüp Memikspor, Ahmetspor degil Gaziantep Futbol Kulübü’dür. Zor geçen günlerimiz de biz destek olmaya çalisan maalesef kimseyi göremiyoruz. Isin açikçasi yalnizliga itildigimizi çaresiz birakildigimizi düsünmeye çalisiyoruz. Adil Konukoglu baskan sehrin Süper Lig‘e çikarmak için 25 milyon dolar cebinden parasini harcadi ve bir defa bir penalti yüzünden çikamadi. Bunu hep beraber sehir olarak yasadik. Bunun kiymetini bilmemiz lazim arkadaslar. Bu sehrin takiminin ligde kalmasi için elimizden geleni yapmamiz sart oldu. Açikçasi 7’den 70’e herkesin bu takima sahip çikmasi gerekiyor. Nasil ki Gaziantep Kurtulus Savasi’ni Kuva-yi Milliye’den destek almadan gazilik unvani aldiysa burada da bu meseleyi yapmak yine sehrin insanlarina düsüyor. Bu sezon taraftarlarimiza diger kulüplerle kiyasladigimizda Süper Lig’in en ucuz kombine 150 TL’ye kombine satisa çikardik bugün sehrimizde Antepli tabiriyle, iki sis ekmek, ciger kebabi 150 TL olmus 150 TL ile 22-23 tane maç seyretme imkani buluyorlar. Buradaki amacimiz 12. oyuncunun destegini tam alabilmekti basardigimiza inaniyorduk ama üzüldük. Federasyondan rica ederek maçlari 21:30’a aldirip seyirci çekebilmek için ricada bulunduk. Rica minnet yine gelen bir sey degismedi. Stada giris sayisi 4 bin 980 tane bilet satilmis bugün 27 TL’ye biz bilet satarken isin olmayabilir ya gelmeyebilirsin ne olacak yani en azindan bir bilet alip bu takima destek olmak dururken de köstek olmaya gerek yok” dedi.



“Gaziantep is dünyasi sehrin takimini kendi haline terk etmemeli”

Gaziantep’in ileri gelen is insanlarina, esnafa ve taraftarlara seslenen Memik Yilmaz, takimi kendi haline terk etmemeleri yönünde çagri yapti. Yilmaz, “Bizlere destek olan sayili is adamimiz var. Kulübün geçmisten günümüze tüm vergi borçlarina SSK borçlarina ödemeye çalisiyoruz. Sigorta borçlarini ödemeye çalisiyoruz. Ne yazik ki dolar kuru döviz kuru her geçen gün artiyor. Yabanci oyuncularimizda Euro’yla, dolarla oynadiklari için aksam yattigimiz zaman 30 milyonluk borcumuz bazen sabah kalktigimiz da 31 milyon TL olabiliyor. Süper Lig ten yok denecek kadar az bir gelir, üzerine de hak etmedigimiz sözleri duymak inan arkadaslar bizleri çok kiriyor. Benim arkadaslarimin ne fedakarliklar yaptigini biz çok iyi biliyoruz ama israrla bilmek istemeyenlere de burada sesleniyorum. Yasadiklarimizin altindan kalkacak olan varsa veya babayigitler varsa gelsin buyursunlar biz de onlara yardimci olalim. Bu hepimizin kulübü. Tüm bu sartlar altinda mücadele ederken türüne gelen az sayida taraftarimizin destek olmayi ufacik olumsuz bir durum olsun diye resmen tetikte bekliyor. Arkadaslar bu takim böyle gitmez. Bu takim böyle basarili olmaz. Elbette kötü oynadigimiz zaman bizler de bunlar en az sizin kadar etkileniyor ve çok üzülüyoruz. Bu arkadaslarimiza da daha çok üzüldügümüz inancindayiz ama maç bitmeden 15 dakikada baslayip 90 dakikaya bu baskiyi hissettirmek ne yazik ki bizleri çikmaza sürüklüyor. Elestirin, protesto edin ama bunu bari maçin sonuna saklayin. Daha hiç degilse sahamizda futbolcusuna tepki veren taraftar degil rakibini panikleten takiminin, motive costuran tribün baskisini hissettiren bir taraftar görmek istiyoruz. Lütfen su yedi maç için vazgeçelim. Bir çagrimizda memleketin ileri gelen sanayi ve is dünyamiza olacak. Hepimiz biliyoruz ki, Gaziantep gastronomi sehri özellikle yiyecek içecek ve konaklama yönünde faaliyet gösteren esnafimiz ticaret yapan isletmelerimize sesleniyoruz. Gaziantep futbol kulübü Süper Lig’de kalirsa sehrimize çevre iller üç büyüklerin taraftarlari geliyor yemeklerini yiyor baklavacidan çatilarini aliyorlar otellerde konakliyorlar. Bu nimetten faydalanan isletmelerimizin de Gaziantep kulübümüze el uzatmasini bekliyoruz bu nedenle sehrin Süper Lig’deki tek takimini kendi haline terk etmeyip her seye seyirci kalmayip destek olunmasi gerekir diyoruz” ifadelerini kullandi.

"Maçin 10-15. dakikasinda oyunculari yuhalamak bize hiçbir sey kazandirmaz"

Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk Inan ise takimi ligde tutmak için yogun bir çaba sarf ettiklerini ve taraftarlardan da destek beklediklerini ifade etti.

Inan, "Son maçi baskanin da dedigi gibi bin kisiyle oynamak, açikçasi beni biraz üzdü. Çünkü gerçekten çok önemli bir potansiyelimiz var. Rakipler bunu hissettirmek yerine, henüz maçin 10.- 15. dakikasinda oyunculari yuhalamak bize hiçbir sey kazandirmaz. Benim sizden özellikle ricam, siz basin mensuplari olarak siz elestirebilirsiniz, Oyunculari da elestirebilirsiniz beni de elestirebilirsiniz, bütün kariyerin boyunca bunu yasadim. Ama sunu bilmelisiniz ki her zaman maça 1-0 önde baslayarak maçi kazanmayabilirsiniz. Bazen geriye düseceksiniz. Eger o geriye düstügünüz maçta 10. dakikada oyuncularinizin hepsi yuhalanirsa Inanin bana kendi seyirciniz önünde yuhalanmak ve bu sekilde performans göstermek çok çok zor. Ben bunu bizzat yasamis biri olarak sizden rica ediyorum, eger bana biraz inaniyorsaniz özellikle sizin de desteginizle bu 7 haftalik süreçte oyunculara destek olursaniz, taraftari dogru anlamda yönlendirirseniz basaririz. Bizim taraftara ihtiyacimiz var bu sehrin de Süper Lig‘e ihtiyaci var. Benim sizden tek ricam budur" seklinde konustu.

Kaynak: İHA