Istanbulspor, TFF'ye Ihtarname Gönderdi

Istanbulspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nu olaganüstü genel kurula davet ederek noter araciligiyla ihtarname gönderdi.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Istanbulspor, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla bugün tarihli Kadiköy 7. Noterligi araciligiyla gönderilen ihtarnameyi paylasti. "Avrupa Sampiyonasi’nda Mehmet Büyükeksi kaptanliginda Yönetim Kurulundan olusacak ilk 11’imize basarilar dileriz" basligi ile yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Istanbulspor Faal. A.S. olarak, TFF’yi 08.04.2024 tarihi itibariyla olaganüstü genel kurula davet etmis durumdayiz. TFF Baskani Mehmet Büyükeksi tarafindan her ne kadar 18.07.2024 tarihinde olaganüstü seçimli genel kurul yapilacagina dair açiklama yapilmissa da; bu açiklamayi destekleyen herhangi bir resmi belge ya da karar kamuoyuna sunulmamistir.

TFF tarafindan yapilan yegane açiklamada A Milli takimimizin oynayacagi Avrupa Sampiyonasi gerekçe gösterilmekteyse de; turnuvada Mehmet Büyükeksi kaptanliginda TFF Yönetim Kurulundan olusan bir ilk 11’in sahaya çikmayacagi açik oldugundan bu açiklamanin baglayiciligini kamuoyunun takdirine birakiyoruz. Bununla beraber, TFF Yönetim Kurulu tarafindan bu tarihe iliskin bir karar alinmissa, TFF Yönetim kurulunun sahaya çikmayacagi asikar olmakla birlikte bu tarihin ne kadar hatali olduguna dair TFF’yi ve kamuoyunu ekli ihtarnamemiz ile bilgilendirmek isteriz.

TFF, ihtarnamemizde yer alan hakli nedenlerle mevcut kaotik durumun 2024-2025 sezonuna da sirayet etmemesi adina, olaganüstü genel kurulu en geç haziran ayi içinde gerçeklestirmek zorundadir. Aksi takdirde TFF, ister kendi arzusuyla isterse FIFA zorlamasiyla genel kurul delegelerinin TFF statüsünden kaynaklanan hakli talebine uymak zorunda kalacaktir."

Kaynak: İHA