Horozkentspor Süper Lig'i 1 Puanla Kaçirdi

Kadinlar 1. Ligi’nde play-off grubunun güçlü ekibi Horozkentspor, son maçinda Kocaeli Kadin Futbol Takimi’ni 6-0 maglup etmesine ragmen Süper Lig’e çikamadi. Maçin ardindan açiklamalarda bulunan Horozkentspor Teknik Direktör’ü Osman Kiraç, "Denizli Türkiye’nin tekstil incisi. Ama Denizli olarak kenetlenemiyoruz. Bu isler maddiyatla oluyor. 4-5 kisinin destegiyle olmuyor" dedi.

Sezona sampiyonluk parolasiyla giren Denizli temsilcisi Horozkentspor, Kadinlar 1.Lig A Grubu’nu lider tamamladi. Güçlü oyuncu grubu ve etkili futboluyla dikkatleri üzerine çeken Horozkentspor, play-off grubunda sampiyonluk yolunda umutlarini son haftaya kadar tasidi. Son maçta Kocaeli Kadin Futbol Takimi’ni 6-0’lik net bir skorla yenen Horozkentspor, Süper Lig’e çikma sansini 1 puanla kaçirdi. Geçen hafta alinan beraberlik ve bu haftaki maçin sonucu ile Süper Lig’e çikma durumunun ortadan kalktigini söyleyen Horozkentspor Teknik Direktörü Osman Kiraç, “Eger Süper Lig’e çiksaydik buraya Fenerbahçe, Galatasaray ve birçok büyük takim gelecekti. Seyirciler çok daha fazla gelecekti. Heyecan olacakti ve biz o heyecani maalesef Denizli halki olarak kaçirdik. Maddi olarak ta çok sorunlar yasadik. Kendi grubumuzu lider bitirdik ama 2 tane Brezilyali kizimiz vardi. Onlarla maddi sorunlardan dolayi yollarimiz ayrildi. Rakipler tam tersi kadrolarini güçlendirdi. Destek olmadigi için kizlarimizin paralarini, teknik ekibin paralarini ödemekte zorlandik. 4-5 kisinin destegiyle olmuyor. Denizli tekstil sektörü olarak Türkiye’nin incilerinden biri. Bu takima sahip çikilabilir. Oyun konusunda bazi yanlislar yapmis olabiliriz. Ama bastan kamuoyu olarak ayni çati altinda toplansaydik suan daha farkli olurdu. Bu isler maalesef para ile oluyor. Maddi durumumuz daha iyi olursa diger sezon daha iyi bir kadro kurulup daha rahat Süper Lig’e çikabiliriz. Ama sadece 4-5 kisinin destegiyle nereye kadar olur bilmiyorum” dedi.



“Üçüncü takim olarak Süper Lig’e çikma durumumuz olabilir”

Hatayspor’un Süper Lig’e çikmama ihtimali oldugunu söyleyen Kiraç, sözlerine söyle devam etti:

“Hatayspor’un suan Süper Lig’e dahil olamamasi gibi bir durum olabilir. Böyle bir durum olursa biz 3’üncü takim olarak Süper Lig’e dahil olacagiz. Hakettigimizi düsünüyoruz, üzgünüz. Tabi bu noktada Denizli’nin de bize destek olmasi lazim. Denizli olarak kenetlenme sorunu yasiyoruz”

“Geçen hafta son dakika penaltimiz verilseydi Süper Lig’deydik”

Bornova Hitapspor maçinda hakemin yanlis karar verdigini söyleyen Kiraç, “Geçen maç 30 dakika 10 kisi oynadik. Bize verilen kirmizi kart dogruydu. Son dakikada bir pozisyon var. Oyuncumuz ceza sahasi içinde dirsek darbesi aldi ve hastanelik oldu. Hakem penaltimizi vermedi. Rakibi 2. sari karttan oyundan atmadi. Geçen hafta son dakika penaltimiz verilseydi Süper Lig’deydik. Rakipler kötü oynasa bile bir sekilde maçi kazaniyorlar. Geçen hafta en yakin rakibimiz uzatmalarda son saniye aldigi kirmizi kart ve penalti ile kazandi. Hakemlere bir sey söylemek istemiyorum ama biraz daha dikkatli olmalari lazim” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA