Halk Oyunlari Grup Müsabakalari Renkli Görüntülerle Sona Erdi

Bilecik’te oynanan Halk Oyunlari Grup Müsabakalari renkli görüntülerle sona erdi.

Bilecik’in ev sahipligi yaptigi ve Istasyon Çok Amaçli Spor Salonu’nda oynanan heyecan ve coskunun dorukta oldugu Okul Sporlari Yildizlar Karma Halk Oyunlari Grup Müsabakalari birbirinden güzel gösterilerin ardindan sona erdi. Türkiye’nin dört bir yanindan gelen yildiz sporcular, yöresel halk oyunlarini sahneye tasiyarak izleyenlere görsel bir sölen sundu.

Müsabakalarda düzenlemeli ve düzenlemesiz grupta mücadele eden 23 takim ustalikla sergiledikleri halk oyunlariyla hem jüriyi hem de izleyenleri etkiledi.

Geleneksel halk oyunlarinin tüm renkleriyle temsil edildigi gösterilerde, her bölgenin kendine özgü kültürü ve folkloru tüm canliligiyla hissedildi. Renkli kostümler, coskulu müzikler ve sporcularin enerjisi salona adeta bir bahar havasi katti.

Jürinin titiz degerlendirmesi sonucunda, her grupta dereceye giren takimlar belli oldu. Dereceye giren takimlara madalya ve basari belgeleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Bilecik Gençlik ve Spor Il Müdürü Yasin Özdemir yaptigi konusmada, "Kültürlerimiz, renklerimiz, gençlerimiz ve gelecegimiz burada. Düzenledigimiz bu grup müsabakalari, sadece bir spor müsabakasi olmanin ötesinde Türkiye’nin farkli bölgelerinden gençlerimizin bir araya gelerek kaynasmasina ve kültürel zenginliklerini paylasmasina da vesile oldu. Organizasyonda emegi geçen ve katilim saglayan herkese tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA