Fenerbahçe Sahadan Çekildi, TFF Süper Kupa Yarida Kaldi

Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe, Sanliurfa’da karsilasti. Sari-kirmizililarin 1. dakikada 1-0 öne geçtigi müsabakada sari-lacivertliler 3. dakikada sahadan çekildi ve maç tatil edildi.

Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe, Sanliurfa 11 Nisan Stadyumu’nda karsi karsiya geldi. Iki takim Süper Kupa’yi ilk olarak 29 Aralik 2023 tarihinde Suudi Arabistan’da oynayacakti fakat organizasyondaki aksakliklar nedeniyle kulüpler ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ortak karariyla maçin ileri bir tarihe ertelendigi açiklandi. TFF daha sonra 21 Subat 2024’teki paylasiminda, kupanin Sanliurfa’da oynanmasina karar verildigini duyurdu.

Fenerbahçe U19 takimi ile çikti

Fenerbahçe geçtigimiz sali günü yaptigi olaganüstü genel kurulda, TFF Süper Kupa ile ilgili aldigi kararla U19 takimiyla çikma karari aldi. Dün düzenlenen basin toplantisina da katilmayan sari-lacivertliler Sanliurfa’ya da bugün aksam saatlerinde gelirken, kafilede A takim futbolculari ve Teknik Direktör Ismail Kartal yer almadi. Fenerbahçe, Süper Kupa’ya aldigi karar dogrultusunda U19 takimiyla sahaya çikti. Takimin basinda Zeki Murat Göle yer aldi.

Galatasaray tam kadroda geldi

Galatasaray ise Süper Kupa karsilasmasi için Sanliurfa’ya dün tam kadro geldi. Sari-kirmizililar müsabakaya; Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakci, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Baris Alper Yilmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoglu ve Mauro Icardi 11’i ile basladi.

Yedeklerde Günay Güvenç, Eyüp Aydin, Davinson Sanchez, Kerem Demirbay, Wilfried Zaha, Tete, Hakim Ziyech, Tanguy Ndombele, Serge Aurier ve Carlos Vinicius bekledi.

Galatasarayli futbolcular, Süper Kupa maçi öncesi isinmaya Mustafa Kemal Atatürk tisörtleriyle çikti.

Kadroda 15 futbolcu yer aldi

Fenerbahçe de karsilasmaya U19 takimi oyunculari ile çikti. Sari-lacivertliler; Furkan Onur Akyüz, Mustafa Emir Akyildiz, Efekan Karayazi, Yusuf Akçiçek, Ümitcan Okan, Muhammet Imre, Görkem Ibrahim Demirel, Kerem Kayaarasi, Muhammet Zeki Dursun, Emirhan Arkutcu ve Çagri Fedai 11’i ile sahaya çikti.

Yedekler kulübesinde Muhammed Dogukan Demir, Mehmet Can Gülerer, Samet Seymen Sargin ve Yigit Epözdemir yer aldi.

Sari-lacivertliler sahadan çekildi

Karsilasmaya Galatasarayli futbolcular basladi.

Sari-kirmizililar ilk buldugu pozisyonda rakip fileleri havalandirdi. Maçin 1. dakikasinda Abdülkerim Bardakci’nin uzun pasinda Baris Alper Yilmaz’in indirdigi topu alan Mauro Icardi çaprazdan yaptigi vurusta mesin yuvarlak aglara gitti. Golden sonra sari-lacivertli futbolcular sahadan çekildi. Maçin hakemi Volkan Bayarslan bir süre sahada Fenerbahçeli futbolculari bekledi. Bayarslan da daha sonra maçi tatil etti ve soyunma odasina gitti. Galatasarayli futbolcular, sari-lacivertli futbolculari sahadan ayrilirken alkisladi.

Türkiye Futbol Federasyonu bu müsabaka ile ilgili kararini daha sonra açiklayacak.

Sari-kirmizililar antrenman yapti

Galatasarayli futbolcular hakemin kararin ardindan bir araya gelerek kutlama yapti. Sari-kirmizili futbolcular daha sonra tribünlere giderek kupayi kutladi. Galatasaray kararin ardindan sahada kaldi ve bir antrenman gerçeklestirdi. Futbolcular iki takima ayrilip, çift kale maç yapti. Taraftarlar da stadyumundan ayrilmayip antrenmani takip etti.

Karsilasmayi Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, Galatasaray Dursun Özbek ve Fenerbahçe Baskani Ali Koç da tribünden takip etti.

Kaynak: İHA