Eyüpspor Ilk Kez Süper Lig'de

Eyüpspor, Trendyol 1. Lig’in 29. haftasinda evinde karsilastigi Altay’i 4-1 maglup ederek ligin bitimine 5 hafta kala sampiyonlugunu ilan etti. Eflatun-sarililar tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükseldi.

Trendyol 1. Lig’in 29. haftasinda sahasinda Altay ile karsilasti. Eflatun-sarililar, Izmir ekibini Gianni Bruno’nun 2, Recep Niyaz ve Adrien Regattin’in golleriyle 4-1 yenerek puanini 67’ye yükseltti. Ligde ilk 2 takimin dogrudan üst lige yükseldigi 1. Lig’de Eyüpspor, üçüncü siradaki Sakaryaspor ile puan farkini 17’ye çikararak ligin bitimine 5 hafta kala Süper Lig bileti aldi.

Liderlik sampiyonlukla taçlandi

Trendyol 1. Lig’in 2023-2024 sezonunda 6 haftada 6 galibiyet alarak iyi bir baslangiç yapan Eyüpspor, sezon boyu götürdügü liderligi 29. haftada sampiyonlukla taçlandirdi. Eflatun-sarililar rakip filelere 68 gol gönderirken kalesinde de 25 gol gördü. Bu sezon iç sahada oynadigi 15 maçin 13’ünde galibiyet elde ederken, bu kulvarda da 39 puanla en fazla puan toplayan takim konumunda yer aliyor.

Arda Turan, ilk takimiyla sampiyonluga uzandi

Basarilarla dolu futbolculuk kariyerinin ardindan teknik direktörlük ceketini giyen Arda Turan, 2022-2023 sezonunun 33. haftasi öncesi 14 Nisan 2023’te Eyüpspor’da göreve getirilirken ilk maçina Göztepe karsisinda çikti. Takiminin basinda normal sezonu 6. sirada tamamlayan Turan, 1. Lig play-off 1. Turu’nda Sakaryaspor’u elerken, çift maç eleme usulüne göre oynanan 2. turda Bodrum FK’ya elendi. Yeni sezona ise basarili bir giris yapan genç teknik adam, sezon sonuna kadar lider götürdügü ligin bitimine 5 hafta kala ilk 2 sirayi garantiledi ve antrenörlük kariyerinin basinda ilk takimiyla sampiyonluk yasamayi basardi.

Bruno ve Ahmed Kutucu golleriyle tasidi

Eflatun-beyazlilar ligde 65 golle bu alanda da zirvede yer alirken, forvet oyunculari Gianni Bruno ve Ahmed Kutucu golleriyle ön plana çikti. Belçikali futbolcu 28. maçini oynadigi Altay karsisinda 2 gole imza atarak 16. golüne ulasti. Sakatligi bulunan Ahmed Kutucu, bu sezon 14 gol kaydetti.

Ganali orta saha oyuncusu Prince Obeng Ampem’in 9 golü bulunurken, tecrübeli futbolcu Caner Erkin ise 6 gol, 7 asistlik katki sagladi.

Claro, Robin, Ampem ve Bruno

Arda Turan, bu sezon takimda en fazla süre verdigi isimler Luccas Claro, Robin Yalçin, Prince Obeng Ampem ve Gianni Bruno oldu. Bu oyuncular 28 maçta forma giyerken, Murat Uçar da 27 müsabakaya çikti.

Son 10 yilda 3 lig sampiyonlugu

Uzun yillar TFF 2. Lig’de mücadele eden ve 2014 yilinda düstügü 3. Lig’den 1 sezon sonra tekrar sampiyon olarak 2. Lig’e yükselen Eyüpspor, 2020-2021 sezonunda da 2. Lig sampiyonlugu yasadi. Futbolda yaptigi yatirimlarin meyvesini alan eflatun-sarililar, 1. Lig’de ilk sezonunda play-off oynama basarisi gösterdi. Geçtigimiz sezon da play-off yari finalinde elenen Istanbul ekibi bu istikrari bu sezona da yansitarak Süper Lig bileti almaya hak kazandi. Eyüpspor, önümüzdeki sezon tarihinde ilk kez Süper Lig heyecani yasayacak.

3 sezonda 3 farkli ilçe takimi

Eyüpspor’un Süper Lig’e yükselmeyi garantilemesinin ardindan son 3 sezonda Istanbul’un 3 farkli ilçesi en üst lig olan Süper Lig’e yükseldi. 2021-2022 sezonunda Ümraniyespor, 70 puanla ligi ikinci bitirerek bu basariyi elde ederken, 2022-2023 sezonunda Pendikspor, play-off finalinde kupaya uzanan taraf olmustu. Öte yandan Istanbulspor da 2022 yilinda play-off’lardan Süper Lig bileti alan bir baska Istanbul takimi oldu.

Kaynak: İHA